Vital Duygular... Sadece bir isim değil, bir ruhun nabız atışları.
Selam kitap dostlarımm bugün çok beğendiğim bir şiir kitabı ile karşınızdayımm.
Vital Duygular kaleminden ve hislerinden dökülen VITAL DUYGULAR şiir kitabı ile geldim.
️Nuray Çakır’ın kaleminden dökülen bu satırlar, bizi modern dünyanın gürültüsünden çekip alıp, kalbimizin tam hizasına yerleştiriyor.
Kitabı okurken, bazen hırçınlaşmış bir okyanus dalgasında savruluyor, bazen de Şubat’ın o ağır sessizliğinde kendimizle tanışıyoruz.
Şairin şu cümlesi üzerine uzun uzun düşünmek gerek: 'Toplamak mı zor olandı, yoksa kırılanlar mı aklımızdaydı?'
Bu eser; duygularına modern bir pencereden bakmak isteyen, kırılganlığıyla barışmaya çalışan ve 'vaktini bilemediği için kaybolan' her yürek için bir rehber niteliğinde.
Farklı şehirlerin aynı gürültülerinde kaybolmuşken, Çakır bize kendi iç sesimizi fısıldıyor. Şiirlerin serbest ritmi, duyguların hiçbir kalıba sığmayacak kadar özgür ve vahşi olduğunu kanıtlıyor.
Eğer siz de hayatın içindeki görünmez titreşimleri hissetmek ve 'henüz demlenmemiş iyi niyetlerinize' bir yer açmak istiyorsanız,
Vital Duygular kütüphanenizden önce ruhunuzda yer açmanız gereken bir eser.
Beğendiğim şiirler arasından da birini buraya bırakıyorum.
Mey-i Aşk
Aşk,dudağın kenarından akıp giden mey gibidir.
Ehline meşk olmadıkça ziyan olur.
Bulamayınca yolunu mekruh olur,
Kalbe dökülen figan olur.
Zihnin uyandığı sestir aşk,
Iliklerine kadar hissedersin.
Öyle teslim alır ruhunu,
Zindan olsa “kabulüm” dersin.
Sizce de sevmek, kimi zaman sadece hayata tutunmak değil midir? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın, bu derin yolculukta buluşalım.