2025 29. kitabı
Okunma: 25 Temmuz 2025 18:50
"Yeryüzü günahsız ve savunmasızların üstüne çullanan canavarlarla doluydu." Cujo, kusursuz bir şekilde hazırlanmış yemek gibiydi. Her türlü unsuru yerli yerinde. Karakteler mükemmel ve gerçeğe yakın. Her biriyle ayrı ayrı bağ kurup kendimden küçük parçalar bulabildim. Kurgu, tekrar okumak isteyeceğim kadar gerilim yüklü ve akılda kalıcıydı. Konusundan bahsederken hafif spoiler vermeden yazamayacağım. Kujo, bir ailenin yıllardır bakımını üstlendiği tatlış bir köpek. Bir gün kuduz hastalığına yakalanıp en yakınlarına saldırmaya başlıyor. Tabii ki bu kısımda başka karakterler de işin içine giriyor. Karısıyla sorunları olan Vic'in ailesinin yolu da bu köpekle kesişiyor. Genel olarak favori King kitaplarım arasına rahatlıkla girebilir. Hem sosyal sorunları hem de yaygın aile problemlerini korkuyla bağdaştırması gerilimi daha da ulaşılabilir, daha bize yakın yapmış. Kendimi karakterlerle aynı zor durumda düşünmek hayli kolay ve tedirgin ediciydi. Tehlike duygusunu okura geçirmede King'in üstüne yok bence.
Kujo (İlk Baskı)Stephen King · Altın Kitaplar Yayınevi · 19822,631 okunma