2026 1. kitabı
Yazarın kalemine dair okuduğum ilk eserlerden biri ve son olmayacak öylesine doğal ve olayları tüm içtenliğiyle anlatıyor ki okuma sırasında bazı bölümlerde duygusallaşmanız çok normal. Öykümüz Burgazadanın insanlarını,doğasını,denizisini,martısını ve daha fazlasını anlatmaktadır. Eserimizde yer yer kişileştirme sanatına başvurulmuştur ve çokça açıklayıcı anlatım ağır basmaktadır. Beni en çok etkileyen bölümlerden biri Ağıt bölümü olucak ki ekmek parasını denizden çıkaran Apostol efendiydi. İşini severek yaptığından olsa gerek ki bir gün kumbaros kayası civarında sandalda elleri ıstakoz ağını tutuyorken ağın büyük bir kısmı vücudunu sarıyor halde bulunmuş... Bir diğer öykümüz de Barba Antimos, 80 yaşına geldiğinde ona kalan tek şey duvar hatıraları ve Maksim Gorki bıyıklarından tüten dumanıdır... Antimosun namuslu seksen senesi duvar yapıp, duvar sıvayıp, duvar badanalayıp günün birinde mide ülserine tutulup mahcup ve kederli bir hâlde olacağını kim tahminin edebilirdi ki... tam kırk senedir yaptığı duvarlar onun büyük, acı, söylenmeyecek sırlarından en büyüğünü hissediyor heralde, bazı akşamlar onlara sırtımı yasladığım zaman zangır zangır titrediklerini duyuyorum. Sait Faik Abasıyanık Son Kuşlar
Son KuşlarSait Faik Abasıyanık · Doğan Kitap · 202517,1bin okunma