2026 3. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2026 22:35
Yeni atanmış ve mesleğini icra etmeye günler kalmış bir öğretmen olarak, her bölümde kendimi Halide Öğretmenimizin yerine koyarak okuduğum bu kitap beni hem çok duygulandırdı hem de çok mutlu etti. Her bölümde tek tip çocuktan değil, farklı özellikleriyle akılda kalan çocuklarla olan anılardan bahsedilmiş; mesleğini aşk ile yerine getiren bir öğretmenin öğrencileriyle olan güzel anılarına şahit olduk. İlk bölümde yer alan şu söz, bu kitabı anlamak için gayet güzel ifade edilmiş: 'Bir yaşından, yirmi yaşına kadar her çocuk, bence zevkle okunmaya değer meraklı bir kitap; karşısında uzun uzun, hayran hayran düşünülecek bir bilinmeyenler âlemidir.' Mesleğinde 'ana' gibi hisseden, hastayken öğrencilerinden ayrı olmanın verdiği üzüntü ile okula giden Halide Öğretmen; bu durumda ihtiyacının para veya yemek olduğunu düşünen arkadaşlarına, aslında asıl ihtiyacının 'kasketli başlar'ın ilgi ve sevgisi olduğunu anlatamazdı.. Kitapta da dediği gibi; 'Bana öğretmenim diyen ses, beni annem diye çağıran ses kadar sevgili ve kıymetlidir.'"
Benim Küçük DostlarımHalide Nusret Zorlutuna · Timaş Yayınları · 20184,061 okunma