bu son kitabı hem beğendim hem beğenmedim nedenleriyle anlatacağım
SPOILER
ilk olarak her şeyin aşırı oldu bittiye geldiğini düşünüyorum. Son yüz sayfada milyon tane şey oldu ancak kitabın kendisinin 530 sayfa olduğu düşünüldüğünde bu bana gereksiz ve yorucu geldi. Evet bazı yerlerde easter egg ler vardı kısa kısa ama yani yinede saçmaydı. Ne olduğunu merak edenler ama okumak istemeyenler için çok kısaca özetlemek gerekirse paedyn yine sınavlara giriyor, tabiki hepsinden kanlı canlı dönüyor. Kimselerin giremediği mağaralara giriyor , öldürülemeyen canavarları öldürüyor falan. Tamam hani bu kız ana karakter ve olay bu kızın özel güçlerinin olmadan birçok şey başarıyor olması ama bu kadarı abartı yani. Kaç yüzyıllık krallıkta onca güçlü tip varken hepsini bu kız mı yapıyor yani?!?!?? Bu sırada kai ölüp bitiyor aşkından ama kitt le nişandan dolayı da sürekli aman ben araya girmiyim diyip her seferinde kızla kırıştırıyor. Ne mana yani bir karar ver. Her neyse herkesin ailesi aslında farklıymış kimse kendisine anne baba bildiği kişilerden değilmiş. Kitt aslında tırlatmış aklını ve sizlere ömür. Birde kitt ‘in kai’a ensest seviye kafayı takması falan bana inanılmaz saçma geldi gerçekten. Kai ve paedyn in çocukları oluyor onun da adına kit koyuyorlar. Ölmüş manyak abinin adını da küçücük çocuğa koymak bana biraz ucubik geldi tbh. Kai ve paedyn evlenirken kai kıza kitt’in paedyn e verdiği yüzüğü veriyor. ne alaka yani kardeşinin yüzüğünü verme abi. Bunun dışında şahsen kai ve paedyn’i çok shiplediğim için beraber bitmelerine ve birlikte olan sahnelerini sevdim. Savaş, dövüş sahneleri falan da güzeldi genel olarak kitapta. Ama yine beraber bitmelerinin tek sebebinin kitt in ölmesi olması beni çok sinir etti. Kitt ve paedyn in kardeş olduğu ortaya çıkmasına rağmen kimse bu konuda bir aksiyon almıyor. Hani kitt ölmese daha evli mutlu çocuklu falan olacaklar resmen. Kitt öldü diye şükürler olsun kai ile evleniyorlar.