Puan vermedi·248 syf.····Okunma: 22 Ocak 2026 02:38 Bu kitapta, bir atın gözünden hem kendi yaşadıklarını hem de arkadaşlarının başından geçenleri okuyoruz. İnsanların atlara karşı bazen ne kadar acımasız, bazen ise ne kadar sevgi dolu olabildiklerini görmek mümkün. Ne yazık ki çoğu zaman insanlar, onların da bir canı ve duyguları olduğunu unutarak davranıyor. Oysa konuşamasalar bile bizi kesinlikle hissediyorlar.
Biz onlara ne kadar sevgiyle yaklaşırsak, onlar da bize o kadar sevgi ve şefkatle karşılık veriyor. Tam tersine, zarar verici ve sert davranışlarla karşılaştıklarında ise daha saldırgan ve şiddete meyilli olabiliyorlar. Tıpkı insanların küçük yaşlarda gördükleri davranışlara göre karakterlerinin şekillenmesi gibi, hayvanların da karakterleri maruz kaldıkları tutumlara göre şekilleniyor.
Bu kitap, her canlının sevgiye ve ilgiye ihtiyaç duyduğunu hatırlatıyor. İnsanların hayvanlara nasıl yaklaşmaları gerektiğini ve onların neler hissettiklerini fark etmemizi sağlayan, empati duygusunu fazlasıyla yaşatan bir eser.