···Okunma: 12 Temmuz 2025 00:00 Cesur Yeni Dünya 1932 de yayımlanmıştır ve 26. Yüzyılı Londra’sında geçmektedir.
İnsanlar kapısında “Cemaat, Özdeşlik ve İstikrar” Kuluçka ve Şartlandırma Merkezinde üretilirler. Kadınların döllenmesi yasak, analık ve babalık pornografik birer kavram olarak görülür. İstikrarın temel güvencesi olan şartlandırma hipnopedya uykuda eğitim sayesinde sağlanır. Bu sayede herkes mutludur.
“Herkes herkes içindir.”
Herkes tarafından distopya mı ütopya mı tartışması yapılan distopya dense de birçok ütopik kısım barındırıyor. Açlığın, hastalığın, savaşın mutsuzluğun olmaması ki mutluluğunuz da azalma oldu mu soma tabletleri ile mutluluk hemen geri geliyor.
Belirli bir kast sistemi içinde, yapay olarak üretilmiş ve uyuşturulmuş insanlar durumlarından gayet memnun. Düşünmek yok, özgürlük yok, sorgulamak yok, aile yok, sorumluluk yok, baskıcı ve denetleyici bir kontrol mekanizmasına gerek yok tek var olan yapay mutluluk.
Hatalarımızla, doğru ve yanlışlarımızla ahlaklı bir birey olmak mı? Ya da toplumdaki tüm bireyler gibi sadece mutlu bir hayat sürmek mi?