Mazeret Bitince Mesafe Kısalır Yol İçte Açılır
Kendime en ağır gelen yükler, hayat yükleri değil, kendime söylediğim bahanelermiş. “Zamanı değil”, “şartlar uygun değil”, “yapamam” gibi cümleler dışarıdan bakıldığında masum ama doğada bulunuyorlardı. Çünkü insani mantık kurduğu anda kendini durdurur. Yürümek istemeyen akıl, her zamanın bir kaynağını bulur. Fakat ilk defa kendime dürüst olup “yapmıyorum çünkü dağıtmıyorum” gün hafifledim. Bahane sustuğunda gerçek görünüyor. Yol açıldığında gerçek görünür. Dürüstlük insanı kırmaz; aksine toparlar. Çünkü hakikate dokunduğun anda enerjiden vazgeçmek akmaz. Artık savaştığı şey dış dünya değil, kendi direncinindir ve direncin adı konduğunda gücü azaldı. Yolun kısalması da buradan gelir. Engeli kaldıran kader değil, senin kârını bırakmandır. Bahane bittiği an, yön sadeleşir ve adım ilerlemeye başlar. Bugünün içindeki şeyler şu; hayat insanı dıştan değil içten kitler. Kendine yalan söylemediği sürece hiçbir rota işe yaramaz. Kendine uygun olduğu gün, aslında sürecin devamı devam etmiş olursun. #özfarkındalık #bahaneçözmez #keşfet #içdönüşüm #yolkendiniacıyor
Duygu ve Düşünce