Puan vermedi·168 syf.····Okunma: 05 Ocak 2026 00:42 Balıkesir-Havran , Almanya-Berlin , Ankara
Evet kitabın sizi götüreceği üç farklı şehir. Gelgelelim bana .Kitap okumayi seven birinin bu kitabı nasıl bu zamana bıraktığını düşünüyorum ama okuyup okumadığımı hatırlamıyorum tek hatırladığım lise dönemimde yapıldığını anımsadığım ve benimde katıldığım kitap analiz etkinliğiydi Maria Puderi okuduğum için mi yoksa duyduğum için mi anımsıyorum bilmiyorum. Ama tekrar ünlenmesiyle beraber ( Kendal Jenner ve Sosyal medya da popülerleşmesi )okumak istedim . Öncelikle anlatıcıyı yani bize Raif efendinin hayatını okutturan ve Hamdi beye ve hayata tilt olan kişiyi meraklandırdi okuma süresince . Eyyyy anlatıcı Raifin yaşadıklarını bu şekilde hemhal duygularla aksettirmen seni görme merakımızı ateşlemez mi diye sormak istiyorum. Tüm bunları geride bıraktığımızda Raifin hayatı ve hayata bakış açısı yaşadıkları ve aşkı beni hem hüzünlendirdi hem de hüzünlendirdi gülümseyerek okuyamadım kitabı çünkü baştan sona sonu belli olan bir durumun içinde sadece Raifin küçük çocuğunu beklemediğim bir hayatı kestirebilmek kısa aralıklı mutlu zamanların varlığından sonra gelen monoton ve alışılmış bir yaşam ve yaşam meraksizliğı ilk sayfalarda kendini belli ediyordu. Kitabı okurken sabahattin alinin kaleminin gücü ve cümlelerin akıcılığı o kadar güzeldi ki soluksuz okuma hissiyatı veriyordu ne anlattığın değil nasıl anlattığın önemli ibaresine guzel örnek teşkil edebilecek bir kitap, sabahattin alinin siyasi kimliği ve yaşadığı kaotik şüpheli hayatını da göz önünde bulundurunca okuma zevkim arttı diyebilirim , beğendim