2026 5. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2026 22:22
Kitabın içeriğine geçmeden önce kapağından bahsetmek istiyorum. Renkler, yazı stili, punto… görselin hepsi bize eğlenceli ve sürükleyici bir şey okuyacağımızı vaadediyor. Bir tatil kitabı gibi adeta. Tüm bunlar satış stratejisi diye düşünüyorum. Geçtiğimiz günlerde neredeyse herkesin elinde olan “sarı yüz” kitabını hatırlarsanız, renk ve üzerindeki insan gözleri beni oku der gibiydi. Bu kitapta da aynı stratejinin takip edildiğini düşünüyorum. Metafor ağırlıklı, tarihteki ve edebiyattaki önemli olaylara atıf yapan ve en önemlisi derdi olan bir kitap için bu “eller havaya” kapağını uyduramadım. Tabi sürükleyicilik, yüzeysel temalar bekleyen okuyucuyu yakalayıp, yazarla ve derdi ile tanıştırmak da amaç edinilmiş olabilir. Akıllıca! Kitabın içeriğine gelirsek, bir adada üç kuşaktır yaşayan kendilerini üstün ve asil zanneden bir ailenin giderek yozlaşması anlatılıyor. Ada ile sınırlı dünya, üç kuşak ile nesilden nesile aptallaşan insanlık kastedilmiş diye düşünüyorum. Yazarın bence en güzel tespiti dünyanın artık kocaman bir alışveriş merkezine dönüşmesi tespiti. Yarım sayfaya yayınlan tek cümlelik ifadeleri, büyülü anlatımları sevenlere tavsiyemdir.
Sentinel AdasıJérôme Ferrari · Everest Yayınları · 202533 okunma