Çok daha iyi olabilirdi.
2026 2. kitabı
(SPOILER) Eh yani ilk söyleyeceğim şey güzel bir vizyonun işlenememiş olması olabilir. N. G. Kabal’ın böyle bir özelliği var hakaret etmek için söylemiyorum ama gerçekten muazzam fikirleri ve kurguları işleyemiyor. Reenkarne olmuş genç bir kadın, geçmişte Vampir Avcısı olarak bir Vampir’in koynuna girip onu kendine aşık ediyor. Vampir bunu öğrenince kadını tam kalbinden hançerliyor ve kadın ölüyor. Yanlış hatırlamıyorsam 100 yıl sonra falan reenkarne oluyor ve göğüsünde doktorların bile çare bulamadığı en son kıza yalancı dedikleri bir ağrı sürüyor. Ağrının sebebi de bu hançerlenme işte. Kız büyüyor vampirlerin eski şatosu müze olmuş orada müdürlük yapıyor. Sonra bunu öldüren vampir geliyor orası onunmuş falan kızın yüzü de geçmiş yaşamıyla aynı kızı tanıyor tabii. Kısaca hikaye böyle tabii benim başta anlattıklarım spoiler kitabın ilerisinde öğreniyorsunuz adamın kıza niye düşman olduğunu. Vampir’lerin dünyada insanlarla koloni hâlinde yaşaması, kendilerine ait barlarının olması, vampir kanının uyuşturucu niteliğinde olup orada burada satılması gibi fikirler çok güzeldi. Ancak kitap bana geçemedi işlenememiş gibi geldi. Bunun başlıca sebebi aksiyonun doruğa ulaştığı anlarda bir anda bitmesi ve herkesin hiçbir şey olmamış gibi davranmasıydı. Mesela Vampir kızımızı ısırdı ısıracak, sanıyoruz kız vampir olacak… TAK! aksiyon sönüyor. Kız: “Şey benim gitmem lazım.” diyip vampirden sıyrılıyor ve günlük rutinine dönüyor. Bu sürekli tekrar edince boğuldum ve kitabı bitirmekte zorlandım. İkincisini okumayı düşünmüyorum. Yine de kalemine sağlık Kabal.
Canavarın da Kalbi VarmışN. G. Kabal · Dex Kitap · 20251,075 okunma