2026 2. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2026 00:00
Sizce geleneklere bağlı mı kalmalıyız yoksa gelenekler bozulmak için midir? Aslında tüm olay burda başlıyor. Spoiler içerebilir!!! Evettt yılın ikinci kitabı da bitti. Kitap genel olarak güzeldi, akıcıydı. Öyle tahmin ettiğim gibi bir düşmanlık yoktu. Aslında hiç düşmanlık yoktu. Sadece kızımızın işi devralması nedeniyle oğlanı düşman sanması vardı. Oğlan ise ilk karşılaşmalarından beri kıza hisler besliyordu. Hatta ilk buluşma da tanımasa da sonra ki buluşma da kızın kim olduğunu da anlıyor. Kitabımız da çin burçları ile çöpçatanlık yapan bir şirketimiz var. Ay eşleşmesi. Olivia'nın büyükannesi kurmuş. Şimdi de şirketi torununa devrediyor. Olivia da burç uyumuna inanıyor. Bennett ise uyumsuzluk olsa dahi aşk olabileceğini savunuyor. Bu sebeple o da çin burçlarını içeren bir uygulama geliştiriyor. Ama sadece burçlarla değil özelliklerle de eşleşiyor uygulamayı kullananlar. Olivia'da Bennett'ı düşman belirliyor. Kendi şirketlerini batıracağını düşünüyor. Bu sebeple de uygulamanın aslında saçma olduğunu kanıtlamak istiyor. Ve kendi özelliklerini değişik yazarak Bennett'la bir randevu ayarlıyor. (Uygulamanın mantığını çözüp istediği kişiyle buluşma ayarlamasına hayran oldum.) İlk buluşmada aslında Bennett'ın iyi biri olduğunu anlıyor. Ama kabul etmek istemiyor. Bir röportaj sırasında bir araya geliyorlar. Habersiz. Orda bir iddiaya giriyorlar. Kim ilk önce aşık olacak diye. Birbirlerine kendi yöntemleri ile randevular oluşturuyorlar. Ama bir yandan da birbirlerini kıskanıyorlar. Hisleri de yavaştan ortaya çıkıyor. Ama Olivia'nın geçmişte kendinin ve çevresinin yaşadığı ilişkiler nedeniyle uyumsuzluğa çok fazla karşı. Ha bu arda ikilimiz uyumsuz. Ondan da kendi beyni ile kalbi savaşıyor. Geçmişte yaşadığı ilişkiler yüzünden hep kendini suçladı. Özellikle en yakın arkadaşı için uyumsuz birini bulması ama ilişkinin kötü bitmesi sebebiyle çok karşı. Ama Bennett sayesinde iç savaşı kalbi kazandı. Bir de Po Po'muz var. Olivia'nın büyükannesi. Onu çok sevdim. Tavsiyeleri çok güzeldi. Ve o da zamanında uyumsuz olan kişileri birleştirmiş. Bennett'ın anne ile babasını. Tabi bir yanlış anlaşılma olmuş. Onun tavsiyeleri de Olivia'nın duygularını şekillendirdi. Kitabı genel olarak sevdim. Bazı duyguları daha çok hissetmek isterdim. Mesela Olivia ile yakın arkadaşının arasında ki ilişkiyi, yüzleşmelerini. Orası biraz oldu bittiye geldi. Yine de güzeldi. Sonunu da tahmin etmiştim. İki uyumsuz birbirini çekti ve bir uyum oluşturdular.
Ay EşleşmesiLauren Kung Jessen · Artemis Milenyum · 2024103 okunma