Ay Eşleşmesi

Artemis Milenyum
Orijinal Adı:
Lunar Love
Sıralamalar

Yılın ilk kitabıni ayın en guzel hali denilen dolunaydan
2026 1. kitabı
Ay bu yila o kadar guzel bir kitapla girmenin mutluluğu içerisindeyim rsde olmama rağmen 3 saatde bitdi. Dikkatim dağıldığı için iki saat belki çin burclarini ezberlemis olabilirim ben yılan burcuymus kitapta kızımı aldatmisti ama neyse. Belki de elementi fln farklıydı. Onun disinda gelelim kitabimiza Bennet ve olivianin hikayesini okuduk copcatan ve online uygulama karmaşası ve geleneksellik karşısında oluşan teknoloji düşünüldüğünde rakipler oldukça güçlüydü. Liv gittikçe boba aşık oldu ve ikilinin baştan beri uyumsuzluk icindeki uyum tasviri çok hosuma gitti. İkilinin uyumlarini hikayelerini ve aşklarını işleme bicimi çok hoşuma gitti yazarın eline koluna sağlık
2024 12. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2024 01:32
Güzel ve anlamlı bir kitaptı bence... Popo karakterini çok sevmiştim. Olivia cok mukemmel bir karakterdi bence dlwkslalsls. Inatci olmasi surekli dedigim dedik olması ben. Çok dik kafalıydı. Bennet'la birbirlerini dengelediler sevindim. Öncelikle alnıma da yazdıracağım artık, yetişkin içerik yoktuu. Bence çok soft bir kitaptı. Gercekten Çin kültürü hakkında bir sürü şey öğrendim. Kitabın ismininde nereden geldiğini anlıyorsunuz okudukça. Sadece yine burada da kelime yanlışlıkları vardı sinirlendim slwkdlqlslw. Bennet ve Olivia arasında gelişen o tatlı ilişki ikisinin birbirini dengelemelerini sevdim. Tam düşmandan aşka olmuss. Çinlilerin farklı farklı gelenekleri varmış lann. Mesela ölümden sonra o kisinin reenkarmayla yeniden hayata dönebileceği vs. Ben çok tatlı buldum ve sevdim. Ay Eşleşmesi cok iyiydi yaa şeydi çok gelenekseldi. Zodyakoku çok daha sacmaydı bence. Ay Eşlesmesi tam rs'den cikartacak bir kitap. Çok fazla rekabet, arkadaşlık vee aşk ön planda. Aşkları da çok masumhaneydi. Bennet ve Olivia'nın iddia sayesinde birbirlerine aşık olması... cok romantikti.
2026 11. kitabı
Çok keyifli bir kitaptı. Yazarın dili oldukça akıcıydı. Olivia ve Bennett iki zıt kutup adete. Olivia, ailesinin mirası olan çöpçatanlık firmasının başına geçtiği bir süreçte Bennett ile yolları kesişiyor. Birisi geleneksel birisi dijital. Biri aşkta uyum ararken bir diğeri zıt kutupları arar. Bu kitap beni kâh güldürdü kâh hüzünlendirdi. Rekabet ve oyunlardan bahsetmiyorum bile.
2024 32. kitabı
Okunma: 12 Temmuz 2024 22:25
güzel bir kitaptı, çin kültürü hakkında tatlı bir romcom okumuş oldum. baş karakter erkek bennett kesinlikle tam 1 golden retriever erkeğiydi çok sevdim. kızımız olivia biraz hırslı ve sinir bozucuydu, çok işkolikti ama okurken güldüm eğlendim. yaz tadında kitap okumak isteyenler için tavsiye ederim not: kitabın sonunda çin ay burçları ve bazı gelenekler yemekleri hakkında detaylı bilgiler vardı bunu çok sevdim
2024 53. kitabı
Okunma: 13 Mart 2024 01:18
İtiraf etmeliyim, beklentimin çok üzerinde bir hikaye okudum. Çok keyif aldım. Çin kültürüne yabancı olmadığım için ayrı keyif verici oldu tabii. Genel olarak baktığınızda Asya kültürü aile yaşamına önem verir. Evlilikler özellikle çok önemlidir, bu günler için hayırlı gün hayırlı saat bile belirlenir. Bizdeki meraklı teyzelerin koca bulma çabası bildiğiniz Asya ortak özbilinç zimbirtisi ((: bizimkilere laf ediyoruz ama Uzakdoğu'da bu iş baya ciddiye alınıyor, trilyonluk şirketler kuruluyor. Yani bu hikaye bazı gerçekler kullanılarak yazılmış diyebilirim. Ay Eşleşmesi Nesilden nesile aktarılan bir çöpçatanlık şirketidir. Esas kiz Liv, çöpçatanlık işini devralacağı için hem heyecanlı hem de korkmuş durumdadır. Lakin tesadüfen tanistiğı yakuşukli uşağin aslında ailesinin mirasını yok edebilecek bir uygulamanın arkasındaki Los Angeles'ın en uygun bekârı Bennett O'Brien’ın olduğunu öğrendiğinde çılgına döner. Yaa bı de bu uşak çok tatlı :-) Kız Liv bırak nazi dedim. anam başına bela alacak kaos çıkacak diye tırstım ama çok guzel gitti. Yani #milenyumaşkına dememin bir sebebi var. Her kitapta kendime pay çıkaracak bir şeyler buluyorum. Mesela bu kitabı okuduktan sonra kendi başarısız ilişkilerimi düşündüm. Sonra soğuma sebebimi gibi. Yani romanlara basit bir şeymiş gibi bakmaktan vazgeçin. okuduğunu anlayarak okuyorsan, her zaman verimli bir şeyler bulursun. Epope, dehşet ve ibretle tavsiye eder.
2024 22. kitabı
Olivia, sekiz yıldır büyükannesinin geleneksel Çin burçlarına göre eşleştirme yaptıkları çöpçatanlık şirketi olan Ay Eşleşmesi'nde çalışmaktadır. Kısa bir zaman içinde bütün işi devralacak ve büyükannesinden kalan mirası o yönetecektir. Büyükannesinin doğum günü için çörek almaya girdiği fırında minik bir tartışma yaşadığı Fırın Adam'ı katıldığı bir etkinlikte görmeyi ise beklemiyordur. Özelliklede bu adamın ZodyakOku adında kullanıcıları Çin burçlarına göre eşleştiren bir flört uygulaması gerliştiren Bennet O'Brien olduğunu öğrenince hayatının şokunu yaşar. Olivia, büyükannesinin mirasını tehtit eden bu uygulamanın işe yaramayacağını göstermek ister ve Bennet'ın uygulamasına kayıt olarak, onunla eşlenmenin bir yolunu bulur. Hatta bir randevu bile oluştururlar. Ancak Bennet'tan Ay Eşleşmesi'nin yeni patronu olduğunu saklamıştır. Olivia'nın çıktığı bir podcast programında Bennet ile karşılaşması, gerçeklerin ortaya çıkması ve ikisinin bir bahse girmesi bir anda gerçekleşmiştir. Olivia ve Bennet birbirlerine randevu ayarlayacak ve ilk kim aşık olursa o bahsi kaybedecektir. Ve Olivia büyükannesinin mirasını korumaya kararlıdır. Lakin kalbini Bennet'tan nasıl koruyacaktır? Romantik komedi bir film tadında olan bir kitaptı. Olivia ve Bennet'ın tanışmalarından olaylarının işleniş ve ilerleyişine kadar her şey çok güzel yazılmıştı. Olivia'nın sürekli geleneklerin devam ettirilmesi gerektiğini savunması ve uyumlu çiftler diye tutturması beni delirtti. Aslında her şey daha kolay olacakken zoru seçmeyi tabiki de Olivia yapabilirdi. Ahh Bennet üzümlü kekim neler çektin Olivia'dan. Ama çok sabırlı ve nazik davranmayı da bırakmadı.Bu ikiliden biri çöpçatan diğeri ise çöpçatan uygulaması geliştirmiş olsa da aşkı beraber öğrendiler diyebilirim.Ayrıca Olivia'nın ailesi ve
2025 69. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2025 16:06
Bennett ne kadar tatlıysa Olivia o kadar uyuz bir karakterdi. Yazarın ısrarla takıntılı olduğunu vurguladigi karakter Bennett iken bence asıl takıntılı olan da Olivia idi. Yine de rahat okunan hızlı akan bir kitaptı. Çok düşünmeden okuyunca acıtmıyor. (Guzel kitap bulamayan bir okurun kendini teselli etmesi...)
2024 53. kitabı
Okunma: 07 Mart 2024 00:00
Ay Eşleşmesi ~ Lauren Kung Jessen . Çin astrolojisi, kültürü ve burçlarıyla birleşen bir düşmandan aşka okumak ister misiniz? Aslında düşmandan aşka olmadan önce keyifli bir fırın karşılaşmasının ardından biri geleneksel bir modern savunucusu ikiliyle karşılaşıyoruz. Aslında karışık başladım en başa dönelim mi? Olivia büyükannesinin çöpçatanlık işini devralacağı için çok fazla duygu yaşıyordu. Heyecan ve korku bunların en başındaydı. Çöpçatanlık için yaptıkları eşleşmeler, Çin burçları ve uyumlarıyla onlara başvuran insanları eşleştirmeleri çok önemliydi. Büyükannesinin doğum günü kahvaltısı için alacağı çörekler sırasında karşılaştığı Fırın adam aklından çıkmıyor. Ta ki onların yaptığını daha hızlı yapan bir flört uygulamasına kadar. Bu uygulamanın arkasındaki isim Bennett olunca ve fırın geçmişleriyle daha da güzelleşiyor. Bennett’in karşı konulmaz tatlılığı, birinin moderni diğerinin geleneksel yöntemi savunduğu çöpçatanlık işleri ve sonunda karşılıklı savaşlarıyla aşırı keyifliydi. Minik aksiyonlu entrikalar, yanlış anlaşılmalar ve aşık olma konusundaki iddialarla aşırı güzeldi. İddia ne olabilir sizce? Tabii ki kimin yönetim uygun eli ayarlayacak? Eşleşip aşık olursan kaybedersin! Çok güzeldiii! Çin kültürü ve burçları hakkında hiçbir şey bilmiyormuşum onu öğrendim. çok tatlı sahneler, minik savaşlar ve tatlı duygularla dolu bir romantik komediydi. Bennett tam bebek karakter köşesine ekleneceklerden biriydi. Bir yandan da Olivia’nın ailesiyle sımsıcak bir kurguydu. Keyifli bir romantik kurgu arıyorsanız şans vermelisiniiiiiz
2024 80. kitabı
Okunma: 11 Eylül 2024 12:39
İlk defa Çin burçları ile ilgili ve Çin kültürüne ait diyelim bir kitap okudum ve baştan sona o kadar çok sevdim ki. Olivia, büyükannesinden devralacağı Ay eşleşmesi çöpçatanlık uygulamasına rakip gelen flört uygulamasına karşı, uygulamanın başındaki kişinin Bennett olduğunu bilmeden bir randevu teklif eder ve bu kişi aynı zamanda büyükannesinin doğum günü için fırına, çörek almaya gitmesiyle fırında tartıştığı kişi çıkar. Bennett ve Olivia çiftini çok sevdim özellikle aralarındaki çekim çok iyiydi bence. En sevdiğim kısım; ikisinin birbirine rakip şirket olmasıyla beraber birbirine çöpçatanlık yaptığı sahneydi. İkisinden biri eğer ki bir başkasına aşık olursa şirketi kaybedecekti. Fakat yolunda gitmeyen bir şey olur ve birbirine aşık olurlar. Olivia inatçı, aynı anda işkolik olsa da birbirlerini tamamlayan bir uyum içindeydiler. Çin kültürü hakkında ise birkaç şey öğrenmiş olduk bu arada. Tatlı bir çift, tam yazlık bir kurgu, eğlenceli, okurken yüzünüzde gülümseme eksik olmuyor. Farklı bir tür deneyimdi benim için.
2026 2. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2026 00:00
Sizce geleneklere bağlı mı kalmalıyız yoksa gelenekler bozulmak için midir? Aslında tüm olay burda başlıyor. Spoiler içerebilir!!! Evettt yılın ikinci kitabı da bitti. Kitap genel olarak güzeldi, akıcıydı. Öyle tahmin ettiğim gibi bir düşmanlık yoktu. Aslında hiç düşmanlık yoktu. Sadece kızımızın işi devralması nedeniyle oğlanı düşman sanması vardı. Oğlan ise ilk karşılaşmalarından beri kıza hisler besliyordu. Hatta ilk buluşma da tanımasa da sonra ki buluşma da kızın kim olduğunu da anlıyor. Kitabımız da çin burçları ile çöpçatanlık yapan bir şirketimiz var. Ay eşleşmesi. Olivia'nın büyükannesi kurmuş. Şimdi de şirketi torununa devrediyor. Olivia da burç uyumuna inanıyor. Bennett ise uyumsuzluk olsa dahi aşk olabileceğini savunuyor. Bu sebeple o da çin burçlarını içeren bir uygulama geliştiriyor. Ama sadece burçlarla değil özelliklerle de eşleşiyor uygulamayı kullananlar. Olivia'da Bennett'ı düşman belirliyor. Kendi şirketlerini batıracağını düşünüyor. Bu sebeple de uygulamanın aslında saçma olduğunu kanıtlamak istiyor. Ve kendi özelliklerini değişik yazarak Bennett'la bir randevu ayarlıyor. (Uygulamanın mantığını çözüp istediği kişiyle buluşma ayarlamasına hayran oldum.) İlk buluşmada aslında Bennett'ın iyi biri olduğunu anlıyor. Ama kabul etmek istemiyor. Bir röportaj sırasında bir araya geliyorlar. Habersiz. Orda bir iddiaya giriyorlar. Kim ilk önce aşık olacak diye. Birbirlerine kendi yöntemleri ile randevular oluşturuyorlar. Ama bir yandan da birbirlerini kıskanıyorlar. Hisleri de yavaştan ortaya çıkıyor. Ama Olivia'nın geçmişte kendinin ve çevresinin yaşadığı ilişkiler nedeniyle uyumsuzluğa çok fazla karşı. Ha bu arda ikilimiz uyumsuz. Ondan da kendi beyni ile kalbi savaşıyor. Geçmişte yaşadığı ilişkiler yüzünden hep kendini suçladı. Özellikle en yakın

Lauren Kung JessenYazar · 0 kitap
Lauren Kung Jessen is a mixed-race Chinese-American writer with a fondness for witty, flirtatious dialogue and making meals with too many steps but lots of flavor. She is fascinated by myths and superstitions and how ideas, beliefs, traditions, and stories evolve over time. From attending culinary school to working in the world of Big Tech to writing love stories, Lauren cares about creating experiences that make people feel something. She also has a food and film blog, A Dash of Cinema, where she makes food inspired by movies and TV shows. She lives in Nashville with her husband (who she met thanks to fate—read: the algorithms of online dating), two cats, and dog.