·88 syf.····Okunma: 21 Ocak 2026 21:12 Merhaba değerli kitapseverler! Bugün sizlere Taner Durmaz’ın kaleminden çıkan Naciye adlı kitabı tanıtmak istiyorum.
Hikâye, bir nüfus memurunun sevgilisinin ismini vermesiyle başlıyor Naciye’nin hayatına. Naciye, ailesiyle birlikte köyde yaşamaktadır. Naciye konuşsa dahi ailesi tarafından hiç duyulmayan, önemsenmeyen, hatta devlet tarafından bile unutulduğunu düşünen bir karakterdir. Naciye’nin dedesi köyde hatırı sayılır derecede zengin bir adamdır; ancak oğluna (Naciye’nin babasına) miras bırakırken yalnızca başını sokacak bir ev, birkaç parça eşya ve biraz hayvan veriyor.
Bir gün bu varlıklı dede köye televizyon getiriyor. Köylüler televizyonu izlemek için birbirlerini yerken, sabah olduğunda “şeytanın makinesi” olduğuna dair sohbetler yaşanıyor.Bu lafların ardından köyde ölümler yaşanıyor ve televizyonun üstü örtülüyor.
Kitabın devamında Naciye’nin kardeşi Murat’ın yaşadığı rahatsızlık, tedavi süreci ve Naciye’nin yaşadığı pek çok olay anlatılıyor. Kitabın incecik olmasına aldanmayın; Naciye’nin yaşadıkları beni gerçekten çok etkiledi.
Yazarımızın kalemine sağlık, okuyucusu bol olsun.