DİKKAT! TAT KAÇIRAN
2026 9. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2026 12:59
Yu Hua'dan okuduğum ilk kitap. Kitabı okurken dilini çok beğendim. Akıp gidiyor sıkmıyor. Konusuna bakacak olursak eğer; Bir adamın yüzü hiç mi gülmez. Tam her şey rayına oturdu derken adamın hayatı raydan çıkıyor. Kahramanımız Fugui, mekan Çin. Kitap Çin'in 20.yy'da yaşanılan olayların Fugui'nin hayatını nasıl etkilediğini gösteriyor. Çin'in bir köyünde yaşayan kahramanımızın başından öyle şeyler geçiyor ki okurken bu adamın yüzü ne zaman gülecek, ne zaman güzel bir hayat yaşayacak diye düşünüyosunuz. Kitabın başında Çin İç Savaşı yaşanıyor. Yaşadığı olaylar onu savaşa götürüyor Savaşa katılan fugui kötü dönemlerden geçiyor. Köyüne döndükten sonra başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. Önce oğlu yaşanılan ihmalkarlıktan dolayı vefat ediyor, daha sonra konuşamayan kızını evlendiriyor fakat kızı çocuğunu doğururken vefat ediyor, damadı acı bir şekilde hayatını kaybediyor, yıllarca hasta yatan eşi vefat ediyor. Tam torunum oldu, yalnız kalmam derken bu sefer torununun acısını yaşıyor. En sonunda aldığı öküzü ona yol arkadaşı oluyor. Bir ara ağlamamak için kendimi zor tutmuştum. 20.yy Çin tarihindeki meseleler Fugui ve ailesini etkiliyor, yeri geliyor tencereleri yakılıyor, yeri geliyor toprakları elinden alınıyor, yeri geliyor günlerce aç kalıyorlar. Zor dönemlerden geçiyorlar. Kitap o kadar etkiliydi ki ne yazacağımı bilemedim. Güzel bir kitaptı öneriyorum
YaşamakYu Hua · Jaguar Kitap · 202670,4bin okunma