·304 syf.····Okunma: 23 Ocak 2026 14:13 Yaşamın içinde var olma ve mutlu olma çabasını anlatan kolay okunabilen, dili açık ve anlaşılır sosyal medyadan tanınan bir yazarın hayatından esinlenerek oluşturduğu kurgu roman.
Yazarı eğer takip ediyorsanız okuduğunuz şeyler size çok da yabancı gelmeyecektir zaten onun böyle bir vaadi de yok. Herkesin hayatında zorlu ve güzel günler vardır kahramanın hayatında da var ama sanki takvimde mücadele çok daha fazla yer kaplıyor gibi bunu okurken daha iyi anlıyor ve güçlü bir karakter olduğunu görüyorsunuz. Özdeşleşebilenler kendinden çok şey bulanlar için belki daha duygu yüklüdür ancak ben duygu yoğunluğunu o kadar hissedebildiğimi söyleyemeyeceğim. Yer yer cinsel içerikli sayfalar olsa da bunlar kitabın tamamı göz önüne alındığında çok az bir kısım, hayatın bir parçası olarak gördüğünü bahsetmek istediğini düşünüyorum olabilir tabi ancak yayınevinin basımı reddetmesine ve tüm o basım sürecini kendisi yönetmesine değecek kadar uğrunda savaşılması gereken kitap için olmazsa olmaz sayfalar gibi düşünmedim bu ifadeleri. Tercih yazarındır tabi. Bazı güncel tabirler, sosyal medya ifadelerinin de yer aldığı kitaptan büyük bir edebi beklentiye girmeden dramlı bir yurdum dizisinden aldığınız keyfi alabilirsiniz. Çokça söylenen bir iç sesiniz varmış da onu dinliyormuşsunuz gibi de gelebilir. Ahlaki ya da aile çocuk ilişkileriyle ilgili konularda bolca düşünebilirsiniz.
Yazarın ilk kitabı olduğu düşünülürse derli toplu bir metin ortaya koyabilmiş ve yayınevlerinin basmak istememesi sebebiyle bende oluşan önyargının önüne geçecek şekilde çok zaman almadan da okunabilmiş bir kitap. Şans verilebilir ancak okunmazsa çok şey kaybedilecekmiş gibi hissettirmedi diyebilirim.