2026 1. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2026 00:00
Bu kitapla beraber aslında tüm seri hakkında genel olarak görüşlerimi belirtmek istiyorum. İlk kitabı okudum, hikayeyi beğendim ve devam etmek istedim; ancak yazarın diline pek ısınamadığımı farkettim. İkinci kitap Karanlık Orman'ın başlangıcı benim için zorlayıcıydı. İsimler çok karışık geldi sürekli dönüp tekrardan isimlere aşina olmaya çalışıyordum ve uzun süre hikayenin içine giremedim. Sanırım 150-200 sayfa sonra ancak devamlılığını sağlayabildim. Sonuncu kitap Ölümün Sonu ise bence serinin en güzel kitabı. Son 150 sayfası ise hayal kırıklığıydı. Hikayeyi genel itibariyle beğendim ancak hâlâ kitaplarla ilgili beğenmediğim kısmı çözmeye çalışıyorum. Yazarın diline aşina olmamamdan kaynaklanıyor olabilir - bazı kısımları aşırı gereksiz uzattığını düşünüyorum- ya da Çin edebiyatından ilk okuduğum kitap olduğu için de olabilir. Fizik mezunu biri olarak hikayenin beni içine aldığını ama son haliyle beraber çok da memnun etmediğini söyleyebilirim. Şu anlık yazarın başka kitabını okumayı düşünmüyorum.
Ölümün SonuCixin Liu · İthaki Yayınları · 2020731 okunma