Sessizliğin arkasındaki güçü fark etmek
2026 8. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2026 01:43
Sessiz Bu kitabı tavsiye üzerine bir öğretmen olarak sesiz öğrencilerimin kendilerini ifade edişlerini daha iyi anlamak için almıştım. Susan Cain verdiği mesaj anlatmak istediği çok açık her ne kadar toplum dışa dönüklüğü muazzam derecede cazip bir kişilik tazına dönüştürdü ise de bir çok başarının içe dönük insanlar tarafından içe dönüklüğe rağmen değil bunun sayesinde olduğunu savunuyor. İçe dönüklüğün ne kadar değerli olduğunu anlatıyor. İçe dönülerin sessizliklerinin, derin düşünme ve yaratıcı çözüm yeteneklerinin avantajları yok sayılarak yanlış anlaşıldığı ve yeterince taktir edilmediğini savunuyor. Bunları deneyimleri, araştırmaları ve gerçek hikayeler ile destekliyor. Bu hikayeler içe dönüklerin iş hayatında sosyal hayatta nasıl başarılır olabileceğini anlatsa da Amerika Kültürüne ait olduğu için bu bölümlerde biraz sıkıldım Son kısımlar ise konun toparlayıcısı olmuş. Eğer içe dönük bir çocuğumuz, Öğrencimiz var ise bizlere nasıl davranmamız gerektiği ile ip uçları veriyor. Kendini de tanımak için fırsat veriyor.
SessizSusan Cain · Pegasus Yayınları · 2020242 okunma