Misafir Olmayı Hatırlamak!
2026 9. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2026 08:16
Deniz Erten'nın kalema aldıgı U-Y-A-N-I-Ş serisinin son kitabı Misafir-İz Ş (İşaret VI) Uyanışı bir arayış değil, bir bırakış olarak anlatırken, insanın bu dünyadaki geçiciliğini hatırlatan, kalbi sadeleştiren bir kitap. Okudukça yükleriniz hafifliyor, sorular susuyor, iç sesimiz konuşmaya başlıyor. “İnsan, misafir olduğunu fark ettiğinde, hayat ona ağır gelmemeye başlar.” Deniz Erten , Uyanış serisinin son halkasında okuru artık sorularla değil, teslimiyetle baş başa bırakıyor. Çünkü uyanışın, cevapları toplamak olmadığını yüklerden arınmak oldugunu öğretiyor. “Misafir” olmak… Bu kelime kitap boyunca sadece bir kavram değil, bir hatırlayış hâlini vurguluyor.Bu dünyada kalıcı olmadığımızı, her acının, her sevincin, her karşılaşmanın geçici bir emanet olduğunu, İnsanın, sahip sandığı her şeyle vedalaşmayı öğrenmeden kendine kavuşamadığını hatırlatan bir seri. Metinlerde ayetlerin işaret ettiği anlamlar, tasavvufi bir derinlikle biz okurlara sunuyor. Her satır, insanın içindeki gürültüyü susturup özüyle konuşmasına alan açıyor. Bu yönüyle kitap bir anlatıdan çok bir iç yolculuk defteri gibi.Ve bu içsel yolculukta bizi yaratanla buluşturup her anınızda var oldugu bilinciyle şükürlerinizi çogaltıyor.Bana dinimizi sevmeyi öğretirken,yüreğimin kapılarını aralamayı,bu zamana kadar dinimizle ilgili duydugum birçok şeyin yalanlardan örüldüğünü, aklımdan geçen birçok sorunun cevabını aldıgım bir kitap olurken tefekkürün dinimizin güzelliklerini sundu. Seri boyunca parçalanan sorular, bu kitapta bir dinginliğe kavuşuyor. Cevaplar net değil; ama kalp sakin. Çünkü bazı hakikatler anlaşılmak için değil, hissedilmek için vardır. “Misafir olduğunu hatırlayan insan, hiçbir şeye hoyratça tutunmaz; ne acıya ne gurura ne de korkuya…” Bu kitap, kendine dönmek isteyenlere sessiz bir kapı aralıyor. Gürültülü dünyada yumuşak bir duruş, acele eden kalplere yavaş bir nefes bırakıyor. Bazı kitaplar öğretmez; hatırlatır. Bu kitap, kendini hatırlamak isteyenlere... Mutlaka okuyun asla pişman olmassınız. Öğretilerle dolu,bilinç aydınlatıcı bir seri. Dinimize başka bir pencereden bakmayı öğrenirken onu ve yaradanımızı çok çok severek şükürleriniz artacak.Her daim şükür ve tefekkürde olmak dileği ile keyifli okumalar diliyorum.
Misafir-İz Ş (İşaret VI)Deniz Erten · Mona Kitap · 2020196 okunma