2026 12. kitabı
Merhabalarr:) bugün Jennifer Hartmann'ın Lotus kitabının yorumuyla geldimm <3 Daha önce yazarın Kalp attığı sürece kitabını okumuştum ve o kitabını severek okudumm. Bu kitapta da 22 yıl önce ortadan kaybolan ve yıllar sonra bulunan Oliver'a ve çocukluk arkadaşı olan Sydney'in hikayesini okuyoruz. Oliver 22 yıl boyunca çok travmatik şeyler yaşamıştı. Onu kaçıran kişinin ona yaptıklarını okumakk çok üzücüydü. Çocukluğu, gençliği bir evin bodrumunda geçirmiş ve hiçbirini yasayamamış bir karakterdi. Böyle bir karakteri de okuyunca beklentim daha çok Oliver'ın travmalarını okumak yönündeydi ama maalesef o travmaları çokta göremiyoruz. Burada 22 yıl boyunca tutsak edilen bir adamdan bahsediliyor sonuçta. Sydney'de dahil ailesine biraz daha şüpheli yaklaşan, travmalarını gösteren birini okumak isterdim ama Oliver ilk sahneler dışında hayatta, ailesine, Sydney'e çok çabuk adapte oldu gibi. İlk kitapta karakterlerin travmalarını çok güzel bir şekilde aktaran yazar burada Oliver'ın travmalarını geçiştirmiş, derinine inmemişti. Öte yandan Sydney'in bağlanamama sebebi bana pek geçemedi maalesef. ÖZELLİKLE O ÖPÜŞME SAHNESİNDEN SONRA YAPTIĞI ŞEY.... Sydney karakterinden beni inanılmaz uzaklaştırdı. O bağlanamama sebebinin daha derin bir anlamı olmasını beklerdim. En saçma bulduğum seyde travmalar yaşayan, insanlara güvenmemesi gereken Oliver ama Sydney ile ilişkili yaşamak için çabalayan yine Oliver... Kitapta bazı şeyler çok yüzeysel yazılıp geçilmişti. Oliver'ın neler yaşadığını daha fazla okumak isterdim. Zeki, kendini geliştiren bir karakter olarak yazılmış ama gençlikten sonra nasıl sorgulamadı nasıl hala adama inandığını daha mantıklı bir şekilde anlamak isterdim. Kitabın asıl gizemli kısmı da Oliver'ın kaçırılma sebebi ve onu kaçıran kişiydi. Onu kaçıran kişiyi direkt tahmin ettim ve doğru da çıktı.. Kaçırılma sebebinde de pek mantık yoktu bence ama onu da görmezden geldim cjiejdjd İki karakterin arasındaki bağı, Sydney'in her zaman Oliver'ın yanında olmasını, Oliver'ın, Sydney'e ona olan aşkına sahip çıkıp cabalamasini okumak güzeldi ama maalesef bunlar kitabı sevmemi pekte sağlamadı. İlk kitabı kesinlikle öneririm ama bu kitabı pekte önermem.
LotusJennifer Hartmann · Pukka Yayınları · 2025119 okunma