Vay be !
2026 227. kitabı
Biomortem, insanın ölümle, bilinçle, bedenle ve özellikle beyinle ilişkisini sorgulayan; bilimsel altyapıyı felsefi ve çarpıcı sorularla birleştiren bir eser. Ölüm gerçekten bir son mu? Bilincimiz bedenden bağımsız olabilir mi? İnsan sadece et, kemik ve nörondan mı ibaret? Bilimi anlatırken hikâyeleştiriyor, ama hikâye anlatırken de bilimi sulandırmıyor. İşin zor kısmını seviyor yani. Neden Okunmalı dediğinizi duyar gibiyim hanimlar beyler , Bu kitap seni rahatlatmak için değil, uyandırmak için yazılmış. Okurken sık sık durup ,Bir dakika diyorsun. Bilimi felsefeyle harmanladığı için Ne kuru akademik ne de yüzeysel. Bilimsel gerçekleri alıp varoluşsal soruların ortasına bırakıyor. Ölüm kavramına cesurca yaklaştığı için Bizde ölüm ya korkuyla ya da kaderle geçiştirilir. Biomortem ikisini de yapmıyor; yüzüne bak diyor. Türkçe yazılmış kaliteli bir düşünce kitabı olduğu için Bu ayarda, bu cesarette Türkçe eser az. Bu başlı başına bir sebep. Kimler Okumalı derseniz Ben kimim? sorusunu ciddiye alanlar Beyin, bilinç, insan doğası konularına meraklı olanlar Popüler ama boş kitaplardan sıkılanlar Bilim felsefe sorgulama sevenler Ölüm fikrinden kaçmak yerine anlamaya çalışanlar Şu beklentideysen alma: Beni rahatlatacak, motive edecek bir şey olsun Hafif hafif okuyayım, kafam dağılır Bu kitap kafayı dağıtmaz toplar. Biomortem, seni okuyucu olmaktan çıkarıp düşünen özneye dönüştürüyor. Bitirdiğinde Vay be değil, Ben şimdi ne okudum diyorsun. İşte iyi kitap dediğin de bunu yapar.
Duygu ve Düşünce
BiomortemSerkan Karaismailoğlu · Elma Yayınevi · 20252,780 okunma