Knut Hamsen - Açlık
2026 3. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2026 13:35
Yazarın Rus romanları ve onların sefilliklerinden etkilendiği bence çok belli. Açlık hikâye olarak gerçekten güçlü ve gerçekçi bir hayat anlatıyor. Fakat bir yerden sonra olay örgüsünün tekrar etmeye başladığını düşündürdü bana. Her yolun açlığa çıkması mantıklı fakat aynı olayların farklı yerlerde karakterin başına gelerek yaşanması birazcık sıkıyor. Spoiler olacak ama karakterin kitabın sonunda ölmemesi ve farklı bir yola girmesine sevindim gerçekten. Genel olarak okuması güzel ve az çok sonrasını merak ettiren bir kitaptı.
AçlıkKnut Hamsun · Destek Yayınları · 201835,6bin okunma
Rus eserlerinde çöküş hayatın  biraz daha içinde daha çok toplumsal, Açlık' ta bireysel,  içeride yaşatıyo ve Hamsun ' un gerçek hayatından kesitler var kitapta. düşüncelerini eğip bükecek aklını kemirecek kadar aç olmasına rağmen, gururunu korumaya çalışması, yardım alabilecekken almaması çok etkilemişti, çok üzülmüştüm
Kerim Balkan
Kesinlikle katılıyorum. Ruslar devrim isteyenler ve istemeyenler olarak yazdıkları için hep toplumu yansıttılar. Hamsen Danimarkalı tahminen hem Rus toplumculugu hem de Alman edebiyatı özellikle Goethe ve eserin yazım tarzı olarak Genç Werther'in AcılarıGenç Werther'in Acıları 'dan etkilendiğini düşünüyorum. Karaktere bende üzüldüm ama sonunun klâsik bitmemesine sevindim.