Hyunam-dong kitabevi üzerine
2026 1. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2026 15:17
Sıcak sıcak yazayım incelememi.Şimdi bitirmenin mutluluğuyla.Kitabı okuyunca sohbetini sevdiğim bir arkadaşımı dinliyor gibi hissettirdi bana.Surekli ona koşuyordum okumak için.Tam da yazarın kurmak istediği bir kitabevinde hissediyorum .Kitaptaki karakterleri dinlerken buluyordum kendimi.Anlatılanlar o kadar yakındı ki.Şu an yaşadığım duyguyu biri yaşıyordu.Digeri dün yaşadığım acı içindeydi.Bir diğeri de zannedersem yarın yaşayacaklarımı.Yaşam denilen şeyin benzer izler bıraktığını, acının benzer olduğunu... Şimdiki zamanın hep kariyerde en üst koltuğu kapanın başarmış olduğunu hissettirilmesi.Mutlulugun başardığımız şeyin zorluğuyla doğru orantılı olduğunu.Zor olmazsa yıpranmadıysak pek de başarmış olmadığımızı sürekli yol almanın, dinlenmek denilen şeyin yenilgi, bırakmak denilen şeyin tembellik, hayaline kavusamayanın daima başarısız ve mutsuz olduğuna, başka bir hayale varmanın imkansızlığına,bazen de hayal etmediğimizin hayal ettiğimizden daha da güzel yola dönüşmeyeceğine inan bir dünyada yaşıyoruz.Bu sadece bizim ülkemizin acısı değil dünyanın acısı.Nefes almaya hak kazanmış birçok canlının acısı. Kuyuya düşebiliriz.Kurtulmak bize düşüyor.Bu: -Kurtulmayı istemek -Farkindalığı artıracak iyi insanlarla bir olmak. Her şeyin mükemmeli olmaya gerek var mı? Huzurlu hissettigin yer senin mükemmelin değil midir? Başkasının ölçüsüne göre yaşamak yanlış numara ayakkabıyı giymek gibidir bence gün boyunca rahatsız olursunuz.Buyuk ya da küçük olması fark etmeksizin yorar sizi.Siz siz olun ben de ben olayım bize tam uyacak numarayı giyelim.(Kendi cumlelerimle harmanlandım analizi) Sağlıcakla kalın
Hyunam-Dong KitabeviHwang Bo-reum · Athica Yayınları · 202415,1bin okunma