2026 7. kitabı
Merhaba, yeniden bir kitap ile karşınızdayım. Koca bir alkış… Ocak ayını 6-7 kitap ya da daha fazlası ile kapatacağız sanırım hahahah Şimdi okuduğum bu güzel mi yoksa orta derecemi olan kitabı değerlendirmeye gelelim. Konusu; 1879 yılının İngiltere’sinde kadın haklarını savunmaya çalışan ve bunun için bir süfrajet( mavi çoraplı) olan Anabelle ve tuhaf bir şekilde yolları kesişen sessiz sakin, duygularını görmezden gelen Dük Sebastian hakkında. Yoruma gelecek olursak; kadın haklarını daha çok savunmalarını bekliyordum. Anabelle’nin, Dük konusunda daha sert daha kararlı olmasını bekliyordum. Sonuçta bu bir kitap ve hayal gücümüzün sınırlarını zorlayabiliriz. Bu yüzden kitapta Anabelle’i daha sert daha kararlı ve davasından dönmemek için düke bile hayır diyeceğini düşündüğüm bir karakter olmasını bekliyordum. Ama olmadı. Yine bir aşk için madem benimle evlenmiyor metresi olsam mı havalarına girilen bir durum oldu. Dük ona seninle evlenemem, eşit şartlarda değiliz. Sen taşralı bir kızsın ama gel metresim ol dediğinde; okkalı bir tokat ve bir daha ona geri dönmeme beklerken; karşılaştığım manzara; dükün teklifini kabul etsem mi acaba, yoksa açlıktan, sefillikten öleceğim oldu. Ama tabii kızımızın yoluna başka seçenekler de çıktı ve doğru olanı seçer gibi oldu. Çünkü; son aşk itirafında Dük’e sen itiraf etmeseydin sensizliğe katlanamayacağımı anlayıp metresin olmaya karar verecektim dedi. Pardon!!!!! Ya ben çok uçarı düşünüyorum ya da kızımız tuhaf!! Fakat; o zamanı düşünürsek hâlâ aklım almıyor. O zamanın şartlarında yaşasam; o zamana uygun olmayan bu kadın hakları düşüncelerimden ve çok konuşmamdan sanırım ya hapse atılırdım ya da idam edilirdim. Ayrıca Gurur ve Önyargı kitabına bazı yerler de benzettim. Ki gönderme vardı. Elizabeth bile gururu ile kendini korumayı başarmış bir kızımızdı. Ama Anabelle olmadı yavrum. Sen yapamadın. İki ve üçüncü kitapları varmış. Onları bekliyorum. Çünkü; kitapta gerçekten kadın haklarına kafayı takmış Anabelle’nin arkadaşı Lucie vardı. Onun hikayesi eminim ki daha çok kadın haklarını korumak üzerine olacak! O yüzden o kitabı sabırsızla bekliyorum. Şans verilebilecek bir kitap ama benim için denildiği gibi; bir sıradışı kadınlar romanı değildi. Fakat; güzel klişelerde vardı. Bu beni bu açıdan memnun etti. İyi okumalar… beni; _caglabookstagram_ Instagram sayfasından takip etmeyi unutmayın!!! Evie Dunmore Dize Getirilen Dük
Dize Getirilen DükEvie Dunmore · Olimpos Yayınları · 202585 okunma
👏👏👏👏👏