Risale-i Nur
Gençlik rehberi yazı eseri
Risale-i Nur
سيبيل☽l bir gün önce Kelime-i Tevhid Mahmud Ebu Muaz kitabını okuyup (ki elhamdulillah) daha sonra içi şirk dolu bir müşriğin kitabını paylaşmanız hiç olmadı. Risale-i Nur'un kendisine vahiy yoluyla yazdırıldığını, Risale-i Nur'un şefaatçı kabul edildiğini söylemesi (şualar 13. şua) , Risalelerin koruyucu kabul edildiğini söylemesi (Emirdağ Lahikası, Yirmi Yedinci Mektup, c. II, s. 1723. )Vahdeti vucud inancının kabul ettiğini söylemesi (Lem'alar, Yirmisekizinci Lem'a;) ve daha bir çok küfrü içeren bir kitap bu. Rabbnize dua ederken dikkat ediniz. İnsan çok acelecidir ve kendisine hayrı istediği gibi şerri de ister!
سيبيل☽l
1) Sait Nursi bana "yazdırıldı/ kalbime ihtar edildi." diye kaynaklarda geçmektedir fakat bu vahiy yoluyla yazdırıldı anlamına gelmemektedir biz bunu ihtar kelimesini kullanmasından anlarız "Bana ihtar edildi” = kalbe gelen düşünce / fark ediş Bu, tasavvufta sık kullanılan bir dil. Ve ayrıca “Sana gelen her iyilik Allah’tandır; sana gelen her kötülük ise nefsindendir.” (Nisâ, 4/79) ayyeten gidersek nurlar Sait Nursi'nin başına gelmiş en güzel şeydir bunu da kendisinden değil Allah'tan olduğunu ifade edebilmek için "yazdırıldı" diye kullmaktadır ki bizde aklına fikri biz koyarız yoksa Allah mı? Bir işi biz bir başarırız yoksa Allah mı bize başarıyı verir? Buradan ötesi sizin kalbinizde. 2) Said Nursi’nin Risale-i Nur’da “Risale-i Nur kendisine veya müminlere şefaatçi olacaktır” 13. Şuâ’da Said Nursi, Risalelerin şefaatçi olduğuna dair ne açık ne örtük bir cümle kurmamıştır. Eğer bunu söyleyen tağutcular varsa bu nurların, Sait Nursi'nin suçu değil bu araştırmadan inananlarındır. 3) Vahdet-i vücûd: Hakiki varlık Allah’tır, diğerleri O’na bağlıdır “Her şey Allah’tır” değildir Yanlış anlaşılmaya çok açıktır Akaid değil, tasavvufî bir anlatım biçimidir ❌ Risale-i Nur vahdet-i vücûdu merkez almaz ⚠️ Bu dili avam için sakıncalı bulur ✔️ Tevhidi kelamî ve aklî yolla anlatır.
"Her bir harf, manevî âlemde bir mızrak, bir nur topu hükmündedir. Böylece yazı yazan kimse, kâğıda döktüğü her kelimeyle iman hakikatlerini müdafaa eder"
سيبيل☽l
Rabb'im en hayırlı şekilde yaşamayı da dileyen her kalbe nasip etsin inşAllah 🌸 teşekkürler ederim 🤗🤍