Günay Gafur / Yargıç
Sislerin ardındaki belirsizliğe adım atacağınız, puslu yollarda yürürken kime güveneceğinizi şaşıracağınız güçlü bir polisiye. Yargıç, ardında şiirler bırakan “Bahçıvan” adlı bir seri katilin izini sürerken, giderek kördüğüme dönüşen bir davanın içine çekiyor okuru.
Yazar, daha ilk bölümlerde katille ilgili güçlü bir şüphe tohumu ekiyor. “Kesin bu kişi” dedirten o his, olayların ustaca farklı yönlere çekilmesiyle birlikte yerini artan şüphelere bırakıyor. Şüpheli sayısı çoğaldıkça gerilim de katlanarak artıyor.
Bir yandan Başkomiser Yavuz’un geçmişiyle yüzleşmesine ve içindeki karanlığa tanık olurken bir yandan da Bahçıvan’ın kim olabileceğine kafa yoruyorsunuz. Yan karakterlerin kurguya kattığı derinlik hikayeyi daha da zenginleştiriyor.
Final gerçekten çok etkileyiciydi. Beklediğim kişiyle karşılaşmış olmama rağmen, olayların bağlanış şekli ve anlatım sırası beni şaşırtmayı başardı. Böyle bir ters köşeyi öngörmek kolay değildi. Polisiye sevenler hem Yargıç ile hem de yazarın kalemiyle mutlaka tanışmalı.