Puan vermedi·277 syf.····Okunma: 26 Ocak 2026 14:59 Julia Cameron uzun bir süredir okumak istediğim bir yazardı. “Sabah sayfalarını” çokça duyduktan sonra bu kitabı okumaya karar verdim.
Sanatçının yolu kitabında yazarın özellikle altını çizdiği iki şey var: Sabah sayfaları ve sanatçı buluşması. Her insanın içerisinde Tanrıdan gelen bir yaratıcı potansiyel vardır diyor yazarımız. Çoğumuz bunu unutur, baskılar ya da türlü bahaneler üretiriz. İşte o yaratıcı potansiyeli yeniden ortaya çıkarmamıza yardım eden şey, sabah sayfaları yazmaktır. Her sabah ilk iş üç sayfa yazıp zihnimizi boşaltmak.
Kitap tam 12 bölümden oluşuyor, her hafta için bir bölüm ayrılmış ve ayrıca her bölümün sonunda kişinin kendisine sorup cevaplaması gereken sorular ve çalışmalar bulunmakta.
Kitabın bazı bölümlerini o kadar iştahla okudum ki, tüm sayfanın altını çizmek istedim. Kitap benim için bir rehber niteliğindeydi. Bana kalırsa asla bir kez okunup rafa bırakılacak bir kitap değil, başucu kitabı yapıp arada bir mutlaka yeniden karıştırılması gereken bir kitap.