Puan vermedi·144 syf.··Beğendi
· Horoloji anlam itibariyle zamanın ölçülmesidir. Bununla beraber saatin tasarım ve inşasını kapsayan, zaman ölçme bilimi olarak da bilinmektedir. Horolojist ise mekanik sistem ile çalışan saatlerin montaj, tamir ve ayarını yapan kişidir.
Horolojist romanı ise akrebin yelkovanı kovalayıp tam zamanını yakalaması gibi adım adım planlanan bir intikamın hikayesi.
Erhan Akkuzu karısından boşanmış, oğlu ile arasına mesafeler girmiş, iş hayatında başarılı olamamış ve biraz kafasını dağıtmak için Prag'a kampanyalı bilet ile gezmeye gelen bir turisttir. Başına geleceklerden habersiz saat kulesindeki gösteriyi beklerken eski lise arkadaşı ile karşılaşır.
Akkuzu, ilk başlarda karşısındaki kişinin rahat hareketlerinden rahatsız olsa da yavaş yavaş onun okuduğu yatılı liseye gelen zengin bir ailenin oğlu olan Bora Kırık olduğunu hatırlamaya başlar. O okulun haylaz erkek grubunun bir üyesi iken Kırık onlara kendini kabul ettirmek isteyen sessiz elemandır.
Kırık'ın anlattığı üzerinden epey zaman geçmiş eski anılar Akkuzu'ya pek cazip gelmez ama iki koluna da pahalı marka saat takan ve ona Prag'ın en lüks yerlerini gezdiren bu adamın vaat ettiği saat sözü karar vermesini zorlaştırır. Saatler göz alıcıdır ve her biri çok pahalıdır. Bir tanesine sahip olmak için bu sıkıcı muhabbete dayanmaya çalışır ve Kırık'ın hayatından çalınan 5 dakikanın hesabını vereceğini bilmeden Prag'ın karanlık dehlizlerinde onunla birlikte ufak ama sonu görünmeyen bir yolculuğa çıkar...
@metinlerarasikitap