2026 9. kitabı
Yorumuma başlamadan önce bu kitapla ilgili şunu söylemek istiyorum; aldığı ödülü inanın bana sonuna kadar hakediyor. Yitip giden bir ömür ancak böyle güzel anlatılırdı. Hayatının son demlerine konuk oluyoruz, Baki beyin. Belki de yıllar sonra bizimde böyle hayat hikayemiz yarım kalacak. Daha doğrusu yaşayamadıklarımız... Bence çok uzatmadan hemen kitaba döneyim ben Eski bir dostunun cenazesiyle başlıyor her şey. Gençlik yıllarındaki siyasi mücadeleler, yarım kalmış bir aşk, otoriter bir baba... Aynı zamanda sadece Baki Bey’in yaşadıklarını okumuyoruz. Bir dönemin toplumsal hafızasına da tanıklık ediyoruz. Ayrıca değinmeden de geçmek istemiyorum; kitabın kapağında #1mayıs posteri var. O gün Baki Beyin asla unutamayacağı günlerden sadece biri... Bir gün daha var ama okumanız lazım. Bazen geçmişe dalıyoruz ya işin içinden çıkamıyoruz ya da unutmuş gibi yapıyoruz. Ama emin olun sadece öyle yapıyoruz. Yazarın kalemi de kesinlikle akıcı... En ağır meseleleri bile yer yer gülümseterek ve en sadece biçimde bize lanse etmiş. Baki Bey, uzun bir süre unutulması zor bir karakter ve hayat olacak bizler için. Boşuna 2025 Don Kişot İyi Edebiyat Ödülü’nü almamış bu kitap.
Baki KalanÜstüngel Arı · The Kitap · 202542 okunma