·240 syf.····Okunma: 26 Ocak 2026 15:06 Hikaye denizin altında yaşayabilen genç bir adam olan İhtiandr’ı konu alıyor. İhtiandr, çocukken ağır bir hastalık geçiriyor. Onu kurtarmak isteyen ve babası olarak bildiği bilim insanı Profesör Salvator, onun üzerinde cesur ama etik açıdan tartışmalı bir deney yapıyor. Çocuğa akciğerlerinin yerine köpekbalığı solungaçları naklediyor, böylece İhtiandr suyun altında nefes alabilen bir varlık haline geliyor. İhtiandr kendini en çok denizde özgür ve mutlu hissediyor. Karadan hoşlanmıyor ve yabancılık çekekiyor. Üstelik kendi menfaatleri için onu yakalamaya çalışan tüccar ve balıkçılar da cabası. Günün birinde Guttiere adlı genç bir kıza âşık oluyor ve bu aşk, onun insan dünyasında daha çok vakit geçirmesine sebep oluyor. Ancak toplumun açgözlülüğü ve çıkarlarının kurbanı haline geliyor. Yazar bilimin ışığında imkansız diye bir şey olmadığına vurgu yapıyor. Toplumun farklı olandan önce korkup sonra çok rahat bir şekilde onu çıkarları için kullandığını çok güzel gösteriyor. İnsanın doğayla uyum içinde var olabileceğini anlatıyor. Kısaca sevdiğim bir hikaye oldu, şimdi ne olacak acaba diye merak ederek okudum. Anlatılmak istenen güzeldi.