2026 6. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2026 17:04
Yazarın yaşamak, kanını satan adam ve yağmur altında çığlıklar olmak üzere üç kitabını okumuştum. Yedinci gün de yazardan okuduğum dördüncü kitap oldu. Yaşamak kitabından sonra bu kitabını ikinci sıraya koyabilirim. Çok güzeldi gerçekten yazar yine aynı temalar üzerinde yoğunlaşmıştı. Yoksulluk, yalnızlık, hastalık, çaresizlik gibi unsurlar üzerinden insan duygularının yoğunluğu aktarılmıştı. Bu defa çok değişik ve farklı bir kurgu üzerinden ilerlenmiş. Tüm bu insanlık durumları hayatın tek gerçeği olan ölüm gerçekliği üzerinden yansıtılmıştı. Yani gerçek dünyada değil de öteki dünyada olan insanların arasındayız. burası mezarı olmayan ölüler diyarı.. bu insanların yaşamlarındaki zorluklar, pişmanlıkları, mutluluk ve mutsuzlukları baş karakter Yang Fei başta olmak üzere irdelenmişti. Yang Fei bir tren yolculuğunda dünyaya gelmiş ve trenden düşerek kaybolmuştur. Onu tren makasçısı bir adam bularak evlat edinir ve büyütür. Yang Fei onu babası gibi sever ve bağlanır. Yıllar sonra gerçek ailesini bulur ama orada rahat edemez tekrar onu evlat edinen babasına geri döner. Baba oğulun bağlılığı özellikle çok duygu doluydu. Babanın onu büyütmek adına evlenmemesi, gece uyurken bile nefesini dinlemesi.. insana doğurmak mı yoksa büyütmek mi? Sorusunu aklına getiriyor. Babası ölümcül hastalığa yakalanıyor ve oğlu bu kötü zamanlarına şahit olmasın diye evden gidiyor ve Yang Fei onu her yerde arıyor ve bulamıyor en sonunda bir lokantada patlama sonucu ölüyor bundan sonrasında Araf’ta geçen yedi günü anlatılıyor kitapta. Diğer ölülerle birlikte bu Araf yürüyüşünde gerçek dünyaya gidiş gelişlerle olan zaman diliminde çok derin bir kurguydu. Çok çok sevdim mutlaka okuyun sizde.
Yedinci GünYu Hua · Jaguar Kitap Yayınları · 20251,949 okunma