Merhabaaa
Dollar serisinin son kitabıyla geldim bugün. Bu son kitabı benim için özel yapan kısım, yazarla tanışma kitabım olan Tess'in Gözyaşları kitap karakterlerini de beraber okumak oldu. Tekrar Tess'le Q'yu görmek, onların neler yaşadığını hatırlamak ve Pim'le Elder'in hayatlarına bir şekilde dokunmalarını okumak çok iyiydi. Bu seri, smut sahnelerini geçin, karakterlerin duygularını okuması zor bir seri. Pim'in yaşadıklarından sonra Elder sayesinde kendini bulması, kendine güvenmesi, güçlenmesi gelişim süreçlerinde bana hissettirdikleri her duygu gerçekti. Elder'ın da aynı şekilde içinde yaşadığı her şey (çellosuna olan bağı), geçmişindeki pişmanlıkları, annesiyle olan daha doğrusu olamayan ilişkisi. Demem o ki, ikisi de hiç kolay şeyler yaşamadı. Birbirlerini bulup yaralarına merhem oldular.
Thousands'ta tam her şey artık yoluna girdi derken, kitabın başından beri Elder'ın peşinde olan düşmanları onun gemisine ulaşır. İkisi de ne yapacağını bilemezken de Q ortaya çıkar ve gelen düşmanları öldürür. Aslında onun ortaya çıkması şansları olur, çünkü Q düşmanlarını öldürerek bir nevi onları kurtarmıştır. Ama Q, kendini köle kızları kurtarmaya adayan biridir ve Pim'i de Elder'ın elinde bir köle sanar. Ne kadar açıklamaya çalışsalar da onları dinlemez. Hep böyle şeylerle karşılaştığı için 'onu seviyorum' lafı bir kulağından girip diğerinden çıkar Q'nun. İşte olayın koptuğu yer burasıdır çünkü Q, Elder'ı vurur ve yaralı bir halde denize düşmesine neden olur.
Elder'a yardım edemeden bir tekneyle götürülen Pim, Q'nun malikanesinde bulur kendini. Yabancı bir yer, tekrar eski şeyleri yaşayacağını düşünür. Ama bu sefer sonucu ölüm de olsa kimsenin, kendisine el sürmesine izin vermeyecektir.
Malikanede Tess ile tanışıp onunla konuşunca, önce onu dinler sonra kendi durumunu anlatır ve bir yanlış olduğunu anlarlar. Sonunda !
Arkadaşının onu bulmasıyla ölümden dönen Elder ise çıldırmak üzeredir. Hemen harekete geçerler ki karşı taraftan bir telefon gelir zaten.
Kırık kemikleri, dikişli yarası yani aslında hiç hali olmamasına rağmen, yapacağı son şey de olsa Q'nun karşısına geçip onu elinden aldığı için, anlamadığı için kapışır. Buralar o kadar güzeldi ki, okurken bu nasıl bir Aşk dedirtti.
Peki, yenilen dayaklardan, konuşulan yanlışlardan, dilenen özürlerden sonra Elder'ın peşindekiler Q'nun adresini bulup oraya doğru yola çıkarlarsa ne olur?
Seriyi kesinlikle tavsiye ederim, okuyun yaşadıkları ne olursa olsun sonlarının güzelliğine şahit olun.
Bu kitabı okurken en çok hangi duygu ağır basar sence?