·400 syf.····Okunma: 26 Ocak 2026 22:41 Kya’nın Şarkı Söylediği Yer, uzun süredir okumak istediğim bir kitaptı. Konusu hakkında pek bir bilgim yoktu, sadece Kya isimli bir kız çocuğunun olduğunu ve bir cinayetin çözülmeye çalışıldığını biliyordum. Ama kitap bundan çok daha fazlasıydı benim için. İlk başlarda içine girmekte biraz zorlandım ancak bir kısımdan sonra beni içine öyle bir çekti ki bu yılın favorilerinden olacağını anladım. Öncelikle iki farklı zaman dilimini okuyarak başlıyoruz: 1940lı yıllar ve 1969 yılını. Birbirinden bağımsız gibi görünen zaman dilimleri bir noktada birleşerek ilerledi. Kya, ailesi tarafından bataklıktaki bir evde terk edilen küçük bir kız çocuğudur. İnsanlardan izole yaşayan küçük bir kız çocuğunun yetişkin olana kadar yaşadıkları ve hissettiklerini okumak çok hoşuma gitti. Kendi başına bataklıkta hayatını nasıl idame ettirecek, başına neler gelecek, neler yaşayacak diye merak ederek ve Kya’yı sarıp sarmalama isteğiyle okudum kitabı. Tate karakterine ayrı bayıldım, Zıpzıp karakterini çok sevdim. Yazardan tek istediğim karakterlerin duygularına daha fazla yer vermesi olurdu ama bu şekilde de çok severek okudum. Bir yandan işlenmiş cinayeti de merak ettim tabii. Bunların sonucunda bu roman favorim oldu. Okumakta geç kalsam da iyiki okudum diyebilirim :)