···Okunma: 27 Ocak 2026 20:56 Kitap biraz daha uzun olsaydı fazla haz zehirlenmesinden ambulans çağıracaktım. Ama keşke daha uzun, daha da uzun olsaydı...
Daha önce Dorian Gray'in Portresini okumuştum ve çok sevmiştim. Bu kitabına da tek kelimeyle "ba-yıl-dım!"
Kitap zaten adı üstünde "aforizmalar". Yani onun kitaplarından, yazılarından alıntıları içeriyor. Bu yüzden okunması yormuyor, kısa sürüyor ve "zevk veriyor."
Yazarın aşırı kafa dengi biri olduğunu düşünüyorum. Keşke sabaha kadar izah ve mizahı harmanlayarak konuşmasını dinleyebilseydim ama şartlar gereği külliyatıyla yetinmem gerekecek. Üzücü...
Alıntı paylaşmamak için insanüstü bir çaba sarf ediyorum çünkü sizden bizzat kitaptan okuma hazzını çalmak istemiyorum.
Wilde'ın bütün fikirlerine katılmayabilirsiniz ancak iddia ediyorum ki kitapta hak verdiğiniz durumlar ya da bazen ironiyi anlayıp da gülümsediğiniz yerler olmazsa bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz, gözünüzü açmalısınız ;)
İncelemeyi okurken bile vakit kaybettiniz!!Hemen, derhal, çabucak kitabı okuyunuz!