2026 8. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2026 01:09
Geber Aşkım - Ariana Harwicz Sert bir metin! Girişi bu şekilde yapmak en iyisi bence. Sert bir metin okumak istemiyorsanız sizi başka bir posta alayım. Ama nedir bu sertlik diyorsanız, buyrun. Yeni doğum yapmış bir kadını okumaya başlıyoruz önce. Ciddi bir lohusa depresyonunda. Zaten kimse anne olmadan önce biz kadınları uyarmıyor. Herkes anneliğin kutsallığından bahsediyor. Anneliğin zorluğunu, kadının hislerini şu alıntı ile anlatayım size: "Öğle yemeğinden beri tuvalete gitmek istiyorum ama anne olmaktan başka bir şey yapmak imkânsız. Ağlayıp duruyor üstelik, ağlıyor, ağlıyor ve ağlıyor, aklımı oynatacağım. Anneyim ben, nokta. Pişmanım esasında ama bunu söyleyemem bile. Kime söyleyeceğim ki zaten? " Kitap sadece annelik üzerine değil. Kadınlık üzerine demek daha doğru. Cinsellik de çok var. Hayatın kendisinde olduğu gibi. Hatta hayvani metaforlar ile anlatmış. Çarpık ilişki, akıl hastanesi, sanrılar ... Tüm bunları bilinç akışı ile anlattığı için, alışkın olmayanlara iki kat daha zor gelecek bir kitap. Ben okurken rahatsız olmayı seviyorum. O yüzden sevdim kitabı ama çoğu arkadaşıma öneremem. İncelemeyi okuyup siz karar verin derim.
Geber AşkımAriana Harwicz · Tersine Kitap Yayınları · 20251,061 okunma