rojava diye bir yer olmadıgını ne zaman kabulleniceksiniz bilmiyorum ama yok arkadaslar, hani, yok yani. kendisi zaten kürdistan anlamına geliyor ve biz türk vatandasları kamıslı diyoruz oraya. KABUL ETMEK NEDEN BU KADAR ZOR GELİYOR????????
··1 alıntı·
2 +1'leme
8bin Gösterim
Rojava nin da aq Kürtlerin de Gerçek olan Tek şey Türk
ne diyon am
Buradaki temel karışıklık: resmî devlet adı ile tarihsel-coğrafi adın aynı şey sanılması. Rojava bir devlet ismi değil Kürtçede batı anlamına gelen ve Suriye’nin kuzeyindeki bir bölgeyi tanımlayan tarihsel bir ad. Bu, Kürdistan’la otomatik olarak aynı anlama gelmez. Bir yerin farklı dillerde farklı adlarla anılması onu "yoktur" da yapmaz; Kamışlı–Qamişlo, Diyarbakır–Amed gibi örnekler bunun doğal ve tarihsel olduğunu gösterir. Bir grubun kullandığı adın resmî olması, diğer adların varlığını inkâr etmeyi gerektirmez; dilsel çoğulluk siyasî iddia değil, tarihsel bir gerçektir. Bunu diyen de terörist değildir. Sen böyle diyerek gerçek bölücülere yardım etmiş oluyorsun, amaçları birbirimizi düşürüp ayırmak. İki haftadır oturup düşünmek yerine birbirinize hâlâ saldırıp duruyorsunuz. Bu cümlelerin seni de milliyetçi yapmaz.
taaammammddııırrr
Al bir cahil daha, cehaletinizde ölün pis ergen kpopçular
😂😂😂😂
Ancak açık saçık fotoğraf paylaş insanları eleştir daha dine ilme adapa ahlaka göre giyin sonra insanları eleştir o cehalet fikirlerini kendine sakla hiç bir mileti eleştirmek senin hadin değil
ais
benim dinimi ahlakımı sorgulayabilecek seviyede olduğunu düşünmen çok komik devam et
Cahil olduğunu bu kadar belli etme kardeşim
😂😂😂
Şimdi sana cevap vermek bana saygısızlık çünkü senin seviyende değilim çocukların kadınların öldürüldü yerdir Rojava bunu ülkücülük olarak değerlendirmen çok cahilce hangi kitapta hangi ilimde kadın ve çocuk şiddeten bahsediyor bunu o küçük beynine sok minik kuş kadınların ve çocukların öldürüldü her dava herkesin davası din millet mezhep farketmez.
ais
izahı bu çünkü aq rojava yok kanki yok
Bak güzel kardeşim oranın adı yıllardır rojava.aynısı dersim,amed vs. içinde geçerli.oraları halkın koyduğu genel adla anınca terörist olmuyoruz.bazı genel kalıplardan çıkın.milliyetçi olabilirsin eyvallah ama senin bi tık üstün hatta bu seviyen bile ırkçılığa,faşistliğe kayıyor.ayrıca just kürdistan falan da demek değil damn
siktir git sen de