···Okunma: 27 Ocak 2026 00:00 Kitabı çok beğendim.Özellikle mitoloji ve Truva savaşını seviyorsanız kesinlikle okuyun.Truva savaşına yeni bir bakış açısı getiriyor.Her yerde okuduğumuz Akhilleus, Agamemnon gibi karakterlerdense bu sefer Briseis’i anlatarak kadınlara bir ses veriyor.Bu kitap ile artık kadın kahramanların da bir sesi adeta bir çığlığı var.Briseis’in gözünden anlatılması ile Troyalı kadınların çektikleri tüm bu acıları ve köleliği son derece saydam bir şekilde görüyoruz.
Ben bu kitaptan çok etkilendim çünkü bana savaşın zalimliğini ve iğrençliğini gösterdi.Savaş hırsının insanların gözünü nasıl kör ettiğini savaşlarda kadınlara ne kadar kötü muamele edildiğini acı bir şekilde gördüm.Duygulandım gerçekten hüzünlüydü.Yeni bir bakış açısı kazandım ve Truva savaşında kadın karakterlerin yaşadıklarını daha iyi anladım.Yazım dili de güzeldi.Olay akışı iyi işlenmişti.Ben zaten Truva savaşına ve mitolojiye çok ilgi duyduğum için bunun kadınların gözünden artı olarak farklı bakış açılarıyla incelenmesine bayılıyorum.Mesela İlyada’yı okuduysanız kesin okuyun.Önerimdir keyifli bir okuma oldu.