2026 13. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2026 00:09
Kış Bahçesi - Kristin Hannah Herkese selamlar Nasılsınız, neler okuyorsunuz? Bugün sizlere tam da mevsimine uygun bir kitap ile geldim. Benim yazarın kalemiyle tanışma kitabımdı ancak daha farklı bir kitabıyla da başlayabilirdim(ki keşke öyle yapsaydım ) diye düşünmekteyim. Çünkü nedense bu kitabı okurken biraz zorlandım. Akıcılığı belki de benim için pek istediğim seviyede değildi ve kaleminden ilk kez bir okuma yaptığım için bir tık zorlandım. İncelediğim birkaç yorumda da aynı probleme rastladım. Farklı kitaplarına şans vermeyi düşünüyorum. Öneriniz var ise yorumlara yazmayı unutmayın. Gelelim kitabın konusuna... Meredith ve Nina Whitson birbirine taban tabana zıt karakterlerdeki kız kardeşlerdir. Biri evde kalıp çocuklarına bakmış ve aile işinin başına geçmiş, diğeriyse hayallerinin peşinden gidip dünyayı gezmiş ve ünlü bir foto muhabir olmuştur. Ancak sevgili babaları hastalandığında bu birbirine yabancı iki kadın, kendilerini yine bir arada, şimdi bile kızlarına herhangi bir avuntu vermeyen, aşırı mesafeli anneleri Anya’nın yanında bulacaktır. Anneleriyle aralarındaki tek bağ, onun, çocukluklarında bazı geceler kızlara anlattığı bir Rus masalıdır. Ölüm döşeğindeki babalarınınsa, hayatındaki kadınlardan son bir arzusu vardır. Anya kızlarına bir masal anlatacaktır; yıllar önce başladığı ama hiç bitirmediği o masalı. Hem de bu kez sonuna kadar. Bu masal daha önce duydukları hiçbir şeye benzememektedir; altmış yıldan uzun bir zamanı kapsayan, savaş mağduru Leningrad’da başlayıp günümüz Alaska’sına kadar uzanan, sürükleyici, gizemli bir aşk hikâyesi. Nina’nın gerçeği açığa çıkarma konusundaki saplantısı, onları annelerinin geçmişlerinde, ailelerini tümüyle sarsacak ve tamamen değiştirecek bir sır öğrenecekleri, beklenmedik bir yolculuğa sürükler. Alıntılar “Dünyada bazı insanların nasıl acı çektiğini hayal bile edemezsin ve eğer hiç kimse bunu görmezse…” “Fiziksel acıyla başa çıkmak, üzüntüyle başa çıkmaktan çok daha kolaydı.” “Önemli olan tek şey seçimlerin. Kimse sana senin için neyin doğru olduğunu söyleyemez.”
2026 Okuma Raporları
Kış BahçesiKristin Hannah · Pegasus Yayınları · 20166bin okunma