Ruhun Coğrafyasında İzinsiz Bir Kesik
2026 1. kitabı
Tıp tarihinin en karanlık sayfalarından birini aralayan bu eser, okuru sadece geçmiş bir döneme tanıklık etmeye değil, insan ruhunun dokunulmazlığını en derininden hissetmeye davet ediyor. Bir yanda 'şifa' iddiasıyla insan bilincini ve benliğini geri dönüşsüz bir şekilde yok sayan tehlikeli bir ego, diğer yanda ise vicdanının sesini dinleyerek insan onurunu korumaya çalışan bir kadının çaresiz ama onurlu mücadelesi var. Yazar, iyileştirme adı altında bireyin özgünlüğüne ve iradesine yapılan müdahalelerin ne denli ağır sonuçlar doğurabileceğini, kurbanların sessiz çığlıklarını duyurarak yüzümüze çarpıyor. Bu romanı okurken sadece korkunç bir tıbbi hatayı değil, empatiden yoksun bir gücün yaratabileceği yıkımı görüyor; ancak en karanlık anlarda bile gerçeğin peşinden giden tek bir insanın, başkalarının hayatına nasıl umutla dokunabileceğine şahit oluyorsunuz. İlk sayfadan itibaren beni içine çeken, elinizden bırakamayacağınız sürükleyicilikte, ferçekler ve kurgunun bu denli ustaca harmanlandığı hikâye, bittikten sonra bile uzun süre aklınızdan çıkmıyor.
Lobotomistin KarısıSamantha Greene Woodruff · Serenad · 202455 okunma