Alice Feeney’nin Rock, Paper, Scissors kitabını StoryTel’den İngilizce sesli kitap olarak dinledim ve uzun zamandır bu kadar nefes kesici bir gerilimle karşılaşmamıştım.
Adam ve Amelia’nın monotonlaşan evliliklerini kurtarmak umuduyla çıktıkları İskoçya yolculuğu, çok geçmeden tekinsiz bir kabusa dönüşüyor. Kışın ortasında, ıssız bir bölgede bulunan eski bir şapelde konaklıyorlar. Çevrede gizemli bir kulübe, tek başına yaşayan tuhaf bir kadın ve her sayfada biraz daha artan bir huzursuzluk hissi var.
Hikâye farklı karakterlerin ağzından anlatılıyor, bol bol geçmişe dönüyor ve her bölümde okura yeni bir şüphe bırakıyor. Kime güveneceğinizi şaşırıyorsunuz. En büyük sır ise karısının Adam’a yazdığı mektuplarda gizli.
Alice Feeney ipuçlarını asla erken vermiyor; gerilimi son ana kadar diri tutuyor. Doğaüstü hiçbir unsur olmadan korku yaratabilen nadir yazarlardan biri bence. Ters köşeler o kadar bol ki tam “çözdüm” dediğiniz her anda hikâye sizi yeniden hazırlıksız yakalıyor.
Bazı kurgu boşlukları olsa da finale kadar yaşattığı şaşkınlık ve tempo sayesinde hepsini rahatlıkla görmezden geldim.
Özellikle gerilim sevenlere gönül rahatlığıyla öneririm.