daha yeni bitirmişken taze taze fikirlerimi yazayım dedim, selamlar!!
öncelikle gayet akıcı bir dili var. ingilizce olarak okumama rağmen akıp gitti. o yüzden ingilizce kitap okumak isteyenlere de önerebilirim. eminim türkçesini okusam çok daha hızlı bitirirdim tabii. tek sıkıntı kitabın ortalarına doğru çok sıkıcılaşıyor bence. şu an ne oluyor, neden hiçbir şey olmuyor, bu hikaye nereye varacak, bu karakterlerin niye okuyorum ben, tarzı sorular sorabilirsiniz. en azından ben sordum. ama son 100 sayfada işler ilginçleşiyor, aslında işler hep ilginç ama sanki hiçbir yere varmıyormuş ve varmayacakmış gibi hissettirdi ortalarda. tabii ki bir yere vardı en sonunda ama aşırı tatmin oldum diyebilir miyim... yani, evet, sayılır??
bence form olarak da okuması çok zevkliydi. bir şimdiki zamanı okumak bir geri dönüp mektupları okumak eğlenceliydi. word of the year olayına bayıldım.
kitabın bir kısmında bütün bölümler sanki çok büyük bir şey olacakmış gibi bitip bir sonraki bölümde hiç öyle bir şey olmayarak devam etti. biliyorum, gizem temalı kitaplarda bu akıcılığı sağlamak için çok önemli bir taktik ve her kitapta olur ama bütün bölümler arka arkaya aynı şey yapılınca biraz garip geliyor. neyse ki sonradan düzeldi bu hatırladığım kadarıyla.
twistler fena değildi. asssslaa tahmin edemezsiniz diyemem ama insanı şöyle bir sarsıyor, şaşırtıyor yalan söyleyemeyeceğim. ortalamanın biraz üstü bir kitap diyebilirim..? hatta gizem türünde okumak isteyen kişilere başlangıç olarak önerebileceğim bir kitap. öyle çok korkunç falan da değil, ne olduğunu çözmeye çalışmak zevkli, arada bir şöyle tüylerinizi diken diken edip geçiyor aşdkwşamsldm
evett buradan sonrasına SPOILER yazacağım o yüzden görmek istemeyen okumasın !!
-
öncelikle ben amelia'yı çok sevmiştim ve robine hiç