O Başlattı

2023
Artemis
Orijinal Adı:
She Started It

You f*ck with the wrong girl... ;)
2024 44. kitabı
Herkese selam. Beni çok keyiflendiren, okurken içimin yağlarını eriten intikam temalı bir kitapla geldim. Kitap Poppy'nin günlüğü ve günümüz şeklinde ilerliyor. Böylelikle bu dört bitches'ın iğrençlikleri hakkında fikir sahibi olabiliyoruz. O malum dörtlü karakterin pişkinlikleri bir ara saçımı başımı yolduracak olsa da okuduğuma asla pişman değilim. Konu çok klişe bu arada ama benim için hiiiç önemli değil, zira güzel, akıcı bir anlatımla harmanlanmışsa benim için yeterlidir. Zaten okurken sanki akıcı bir gerilim filmi izliyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz. Sadece anlamadığım bu kitap bir seri mi? Sanki aralarındaki hesaplaşma bitmedi gibi geldi ama bilemiyorum. Belki de yazar öyle bırakmak istemiştir. Sonunu tahmin edebilmeme rağmen şiddetle tavsiye ettiğimi söylüyor ve kitabın konusuna geçiyorum; Annabel, Esther, Chloe ve ciğeri beş para etmez Tanya (bu kıza ayrı bi gıcığım...) küçüklükten beri yakın arkadaşlar ancak Tanya'yı sona yazmam bir tesadüf değil zira bu mahlukat gruba en yakın arkadaşına kazık atarak sonradan dahil oluyor. Günümüzde yaşları yirmilerin sonlarına gelmiş bu dört bitches bir gün hiç haz etmedikleri bir arkadaşlarından beklenmedik bir davet alırlar. Poppy, Bahamalar'daki Ölü Adam Koyu'nda muhteşem lüks bir bekarlığa veda partisi düzenlemektedir. Bizim ağzı kokuşmuş bu aç mahluklar (aç köpek demiyorum köpeklere hakaret edemem zira) tabii ki beleş davete balıklama atlar. Üç gün sürecek bu davette yok yok. Deniz, kum, güneş, içki, bolca geçmişle hesaplaşma ve paylaşılan sırların yıkıcı sonuçları:) Ya işte ben bu pişkinliklerine delirdim, yahu sizi çağıran kadının tüm okul hayatının içine zorbalıklarınızla s*çmışsınız bir de nasıl hiçbir şey olmamış gibi kabul edebiliyorsunuz bu daveti? :D Yürek mi yediniz be şereflessler. Popcornlarınız hazır ve
2024 30. kitabı
Ada temalı kitapları sevmediğimi fark ettim yada güzel işlenmiyor, başta İçimizden Biri okumuştum 7 puan verdim onun da ortasında çok sıkıldım çünkü o 3-4 gün kaldıkları adada çok aksiyonlu geçmiyor hepsini sona saklıyorlar bu da sıkılmama neden oldu , bu kitapta yazarın ilk kitabıymış başları çok merak uyandırcıydı ama 150 sayfadan sonra durağanlaştı ve bölüm sonları meraklı bitsede az çok neler olacağını anlıyorsunuz zaten olay örgüsü çok klişe lise zorbalığı dediğimiz şeyler o yüzden pek merakım kaldığını söyleyemem, poppy’nin sonunda ki hamlesini ben saçma buldum tamam tüm hayatı o sınav olmuş olabilir ama sınavı geçmedi diye de O hamleyi yapmasını saçma buldum , ona rağmen sonunu yazar güzel bağlamış 7 vermeyi düşündüm ama hangisi daha iyidi derseniz bence içimizden biri bir tık bu kitaba göre daha iyidi en azından bölümler kısaydı o yüzden okumazsanız çok bir şey kaçırmazsınız bence . Kısaca konusuna gelirsem , poppy okulda ona zorbalık eden dört arkadaşını düğünü için bir adaya davet ediyor ve kızlar sırf lükse meraklı olduğu için bedava diye hemen atlıyorlar tabi adada geçmişin hesabını ve arkalarından çevirdikleri işler tek tek gün yüzüne çıkıyor.
2024 103. kitabı
Bu güne kadar çok kötü karakterler okudum yada izledim ama bu dört kadının varlıklarının dayanılmazlığı asabımı çok fena bozdu. Walking Dead teki Negan melek kalır bunların yanında.... Karakterlerinin haricinde de ne yazık ki gizemi ve gerilimi de çok iyi değildi. Kitabın bana göre tek iyi yanı hızlıca okunabilip hemen bitmesiydi. Anlaşılacağı da üzere sevmedim hatta sevmek dahi istemedim.
Kitap Yorumu
2024 16. kitabı
Kitap geçmişte akran zorbalığına uğrayan bir genç kızın, aradan geçen on yıl sonrasında ona zorbada bulunan dört kadını bekarlığa veda partisine davet etmesiyle başlıyor. Parti bir adada kutlanıyor fakat bu adada sadece beş kadın bulunmakta. Çalışan yok, mağaza yok, herhangi bir iş yeri yok. Üstelik telefon da çekmiyor. Geçmişi geçmişte bırakan insanlar olduğu kadar, geçmişe takılıp hem kendine hem de karşısındakine hayatı zehir eden insanlar var aramızda. Ne yazık ki, kin nefreti, nefrette intikamı doğurur. Geçmişin nasıl filizleneceğini bilemeyiz. Kötülükten oluşan bir filiz, gün gelir kök vermenin yolunu bulur mutlaka. İşte kitap tam da bunu anlatıyor. İntikamı. Yazar, akran zorbalığı, kıskançlık, öfke gibi konuları hikayenin içine başarıyla yedirmiş. Kitabı üzülerek, hayrete düşerek ve büyük bir öfkeyle okudum. Kitabın konusu çok bilindik olsa da, okuyani içine çeken bir anlatıma sahip. İnsanın içini acıtan bir hikayeye sahip olmasının yanı sıra, gizemin de hikayeye eşlik etmesi gergin ve heyecanlı bir okuma vaat ediyor. Tavsiyemdir.
Zorbalar da zorbalanır elbet
2025 51. kitabı
Okunma: 15 Haziran 2025 03:26
Okul dönemim boyunca hiçbir şeyden, zorbalardan korktuğum kadar korkmadım. Çünkü ben de bir dönem zorbalandım. Bu yaşıma geldim, hâlâ korkarım. Özellikle buradaki mahşerin dört atlısından korkmayacak insan evladı tanımıyorum. Başlarına geleni hak ediyorlar maalesef. Ortalama bulabileceğiniz bir gerilim filmi gibiydi. Biraz daha kısa olsa tadından yenmezdi ama bu hâliyle de idare eder. Tam olarak 169. sayfada olayı çözdüm ama bu, benim birkaç aydır gerilim kitapları okumamdan kaynaklanan bir çakallık. Konusundan bahsederek iyi geceler diliyorum: Annabel, Chloe, Tanya ve Esther… Bu dört arkadaş, liseden mezun olduktan sonra hayatlarına az da olsa dahil olarak arkadaşlıklarını sürdürmüşlerdir. Ancak bazı sırlar, hepsinin omuzlarındadır. Bir gün, hiç ummadıkları eski arkadaşlarından, Bahamalar’da yapılacak bir bekârlığa veda partisine davet alırlar. Tropik bir ada, birinci sınıf uçak biletleri, her şeyi ayarlanmış lüks bir tatil… Kim hayır diyebilir ki? Geçmişte yaşanan onca şeyden sonra belki de hayır denmeliydi…
O BaşlattıSian Gilbert · Artemis · 2024165 okunma
Bahamalara kim hayır diyebilir ki :)
2025 67. kitabı
Okunma: 06 Eylül 2025 22:24
O başlattı kitabı uzun zamandır listemdeydi sonunda okudum ve çok begendim.Böylr sonunda intikam alınan konulara bayılıyorum. Adaya ayak bastıklarından itibaren olaylar olaylar ama 4 kızımın haketti olanları. Hatta tanya ki poopymizin yani zorbalıık gören kızımızın eskiden yakın arkadaşı en çokda o hakketi hatta daha fazlası bile olabilirdi . Bir ara onu kayırıyor falan bile sandım ama yanılmışım. NE desem spoiler olur diye birsey diyemiyorum ama bir özür dileselerdi bunların hiçbiri olmazdı 4 kızımızda kendini düşünen bencil insanlar . Neyse okutun okutun ben çok begendim heyecan hep doruktaydı hiç sıkmadı hep acaba ne olacak diye hemececik bitti :)
2024 42. kitabı
Okunma: 03 Aralık 2024 00:00
Duyduk , duymadık, demeyin! Hayatta Kalmak İçin Altın Kurallar ︎ Allah aşkına! Yok bekarlığa veda partisi, yok düğün için Allah'ın bile unuttuğu yerlere yalnız başınıza parti yapmaya gitmeyin!... ︎ En önemli kural: içlerinde yıllardır görmediğiniz biri varsa hiç gitmeyin... ︎ Geçmişte yaptığınız kötülüklerin yanınıza kar kalacağını düşünecek kadar aptal olmayın... 5 kadın... Bir bekarlığa veda partisi... Yıllar sonra ıssız bir adada bir araya gelme... Geçmişin tozlu sayfaları yeniden açılacak ve oyun kaldığı yerden ama bu sefer ipler karşı tarafın elinde perde yeniden açılacak... Annabel, Tanya, Chole ve Esther yıllardır görmedikleri arkadaşları Poppy 'den bir bekarlığa veda partisi daveti alırlar. Biraz şüpheli bulsalar da kim böylesi bir tatil teklifini geri çevirebilir ki! O zaman tatil başlasın, kartlar yeniden karılsın Bakalım bu tatil düşündükleri kadar eğlenceli geçecek mi? Ben okurken çok eğlendim #obaşlattı kitabında daha arka kapağı okur okumaz gidişatı ve neler olacağını anlıyor zaten insan. Yine de bu konuya sahip kitapları çok seviyorum. Yormadan, üzmeden okundu ve çok sevdim. Zaten bu kadınların "Ölü Adam Koyu" isimli bu adada güzel şeyler olacağını beklemeleri aptallıktı. Herkes başına gelenleri fazlası ile hak etti Bir intikam sever olarak tavsiyemdir...
2024 99. kitabı
Okunma: 06 Mayıs 2024 15:23
O Başlattı ~ Sian Gilbert . Son zamanlarda okuduğum en iyi gerilimlerden biriydi diyerek başlayabilirim sanırım. Dört yakın arkadaş düşünün. Aynı okula gitmiş ve gençlik zamanlarını beraber geçirmiş yıllar araya girince uzaklaşmış olsalar da sırları, geçmişleri ve yaptıkları onları bir arada tutmuş dört genç kadın. Annabel, Tanya, Chole ve Tanya… Bir gün geçmişte kalan çok eski bir arkadaşlarından davet alıyorlar. Arkadaş dediğime bakmayın. Araları çok iyi olmayan, arkadaş gibi görünen ama zorbalıklarıyla kızın hayatını zorlaştıran bir bağları vardı geçmişte. Ama görüşmedikleri yılların ardından Poppy onları bekarlığa veda partisi için özel bir adaya davet ediyor. Uçak biletleri dahil lüks bir adada yapılan partiye kim hayır der ki? Sosyal medya fenomeni olan Chloe mi? Kocasının zenginliğiyle lüks bir hayat yaşayan ama gözde kişi olmak için fırsatları kaçırmayan Annabel mi? Muhteşem sosyal etkinlikler planlayan ve geçmişe dair en çok düşünecek şeyi olan Tanya mı yoksa yatırım bankacılığı yapan harika Esther mi? Adaya gittikleri andan itibaren gerilim başlıyor. Eskiden şişman olan ve sürekli zorbalık yaptıkları ama asla bunu önemli görmeyip eğlence görmelerini geride bırakıp şimdi karşılarındaki harika kadına inanmıyorlar. Bekledikleri güzel tatil bazen rahatsız edici bazen geçmişle yüzleştikleri bir kedi fare oyununa dönüşüyor. BAYILDIM! ve deyim yerindeyse ağzım açık kaldı. Poppy öyle bir plan kurmuş ki allahım o üç günlük tatil nelere seyirci oldu resmen Çok şaşırdığım, bazı karakterlerden tam anlamıyla nefret ettiğim ve zorbalığın üstelik arkadaştan gelen zorbalığın ne denli can yakıcı olduğunu içten hissettiren bir kitaptı. Bazı detaylar öyle ustaca gizlenmiş ki kitaba son sayfalarda yaşadığım şoku atlattıktan sonra aslında parçaları birleştirdim ve daha da
2024 121. kitabı
O Başlattı - Sian Gilbert Herkese selam... Yine güzel bir gerilim kitabıyla geldim. Konusundan bahsedeyim kısaca. Annabel, Tanya, Chloe, Esther en yakın arkadaşlardır, ya da eskiden öyleydi. Büyüdükçe birbirlerinden uzaklaştıkça sırları da çoğaldı ve bu sırlar bir şekilde onları bir arada tutuyordu. Bir gün hiç beklemedikleri bir kişiden bir davet alırlar. Poppy Greer. Hepsini şatafatlı, özel bir adada olan bütün masrafların ödendiği bir bekarlığa veda partisine çağırır. Böyle bir teklife kim hayır diyebilir ki? Devamı ise geçmişin yüzlerine vurulması, sırların ortaya çıkması ve bir çok şey... Hepsinin yaptıklarının bedelini ödemiş olmasına sevindim. Benim için keyifli bir kitaptı. Neler olacağını merakla okudum. Tavsiye ederim.
2026 1. kitabı
İnanılmaz bir son… kitabı alalı birkaç hafta oluyordu ve onlarca okunmamış kitabın arasında öylece duruyordu. Üç gününce okumaya başladım ve yaklaşık on dakika önce bitirdim (saat gecenin bir yarısı). Okurken gerçekten baş karakter poppye çok üzüldüm ne yalan söyleyeyim. Çok fazla spoiler vermek istemiyorum o yüzden neler olduğundan bahsetmeyeceğim bir yazarsam her şeyi anlatırım yoksa. Ama gerçekten kitap elinizin altındaysa ve hala okumadıysanız çok şey kaybediyorsunuz demektir. Beni yer yer gerdi ama germekten çok meraklandırdı. Yüz sayfası daha olsa onu da hiç sıkılmadan okurdum. # k:429971
Gerilim

Sian GilbertYazar · 0 kitap
Sian Gilbert is a thriller author in the United Kingdom. She is represented by Helen Heller at the Helen Heller Agency. Her debut thriller SHE STARTED IT (June 13th 2023) was a Book of the Month Main Selection, and an Amazon Editors' Pick for Best Mystery, Thriller & Suspense. “The perfect summer read.” — Glamour “An intensely compelling and clever tale of revenge.” — Library Journal It is available to order now. Follow Sian on Instagram and Twitter: @sianmgilbert