Küçük Prens – Kalbe Dokunan Bir Yolculuk
2026 20. kitabı
Bu kitabı elime aldığımda bu kadar sade bir anlatının bu kadar derin iz bırakacağını hiç tahmin etmiyordum. Küçük Prens, birkaç sayfada insanın içine dokunmayı başaran nadir kitaplardan biri. Okudukça bir masalın içinde değil de, kendi hayatımın aynasında dolaşıyor gibi hissettim. Küçük Prens’in gezegen gezegen yaptığı yolculuklar aslında dışarıdan çok daha fazlasını anlatıyor. Karşılaştığı insanlar; hırsın, yalnızlığın, anlamsız uğraşların ve yetişkin dünyasının tuhaf ciddiyetinin küçük birer özeti gibi. Her bölüm insanın aklına istemeden şu soruyu getiriyor: “Ben de bazen böyle biri oluyor muyum?” Tilkiyle olan kısım ise kitabın kalbi. Dostluk, bağ kurmak ve sevmenin sorumluluğu öyle sade ama öyle etkileyici anlatılıyor ki, insan birkaç satırla içinin yumuşadığını hissediyor. Bazı cümleler var ki bitince bile akıldan çıkmıyor. Küçük Prens bana şunu hatırlattı: Hayatta en önemli şeyler çoğu zaman gözle görülmüyor. Ve büyümek, çocuk kalbini kaybetmeden yaşamayı başarabilmek belki de. Kısa bir kitap ama etkisi uzun sürüyor. Bitirdiğimde içimde sessiz bir düşünce bıraktı. Tekrar okunmayı gerçekten hak eden bir eser.
Küçük PrensAntoine de Saint-Exupéry · Can Çocuk Yayınları · 2015279,8bin okunma