Kitabı baya sevdim, çokgüseeeellldiiii (Spoiler var)
2026 4. kitabı
Dikenler ve Güller Sarayı Y-Sarah J. maas Dex yayınları Fantastik Tek karakter anlatımı Yaş sınırı yok 533 sayfa Puanım 9 1- Dikenler ve Güller Sarayı 2- Sis ve Öfke Sarayı 3- Kanatlar ve Küller Sarayı 3,5- Buz ve Yıldızışığı Sarayı(novella) 4- Gümüş Alevler Sarayı Feyre üç kardeş arasında 19 yaşında olan evin en küçük kızıdır. Perilerle ilgili korkunç hikayeler dinleyip onlardan n*fret ederek büyümüştür. Annesi ö*lüm döşeğindeyken ablalarına göz kulak olacağına dair söz verttiği için dağda avlanmaktan tutunda odun kesip yemek yapmaya kadar her iş ondadır ablaları da asalak gibi hiçbir şey yapmadan duruyorlar. (Okurken bu kısımlar baya sinir bozucu geldi). Birgün ormanda avlanırken bir kurt görür, kurdun şekil değiştiren bir peri olup olmadığını anlamaz ama yine de onu vurur. Aradan iki gün geçmiştir ki evine güçlü bir kurt Tamlin gelir ve cana karşılık can diyerek Feyre'yi periler diyarına götürür. Kurt kıza kötü davranmak şöyle dursun Feyre'nin mutlu olması için elinden geleni yapar. Herşeye rağmen Bahar Sarayı Lordu Tamlin'in sakladığı sırları vardır. Veee birde Feyre'nin hayatına bodoslama giren Rhysand var ki ne yapmaya çalıştığını anlamak çok zor olsa da ona hiç kızamıyorsunuz. *Kitaptaki gizem unsurlarını sevdim. Hikayenin evreni çok güzel anlatılmıştı. Okurken aldığım notlar; 162 sayfada Lucien'in Feyre'ye yardımcı olması gayet güzeldi. 170 sayfada Feyre'nin Surielci sorgulaması ve sonrasında Nagalar ile olanlar vaaoow dedirtti. Aksiyon severimm. 185 kandırıldık a dostlar periler yalan söyleyebiliyormuş 200 kanatlı peri için çok üzüldüm... Bunu beklemiyordum. 203 Feyre ben seni affettim bebeğim bence Tamlin'de affeder. 255 sayfa calanmai(ateş gecesi) ritüelleri ve Tamlin'in halini hiç sevmedim bu sayfa beni kitaptan soğuttu malesef. Rhysand esas ana karakterimiz olabilir mi? Olsun olsuunn. 333 sayfa Nesta karakteri beni şaşırttı. Nesta'nın hikayesini merak ediyorum.
Dikenler ve Güller SarayıSarah J. Maas · Dex Kitap · 20166,1bin okunma