2026 10. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2026 21:35
beklentimin altında bir kitap olduğu için üzgün hissediyorum biraz kendimi. son hikayesinde dayanamayıp hızlıca geçerek bitirdim açıkçası kitabı. kitabın isminden beğeneceğimi düşünmüştüm ama beklediğim gibi olmadı. paylaştığım alıntılarını severek paylaştım ve belki de tek sevdiğim kısımları o alıntı kısımları. ergenlik çağındaki erkek çocuklarının yaşamlarından bahsediyor kurgulanmış farklı hikayelerde. günlük yaşantıda gelişen olayları hatta bir erkek olarak yazarın da ergenlikte erkeklerin neler yaşadığını biliyor olmasının da etkisiyle açık bir dille birçok şey dile getirilmiş. farklı hikayelerdi ama hep belli konular temel alınarak yazılmış hepsi. her hikaye sonunda kaybeden çocuklar oluyor, çocuklar kaybettiği için de erken kaybedenler denmiş büyük ihtimalle. bu yönden kitap ismiyle uyuşuyor ve sevilmeyen kısımları hariç tutarsak kitaba da yakışan bir isim. ama genel olarak hiç sevemedim ve çocukların hep kadını cinsel obje olarak görmüş olması hoşuma gitmedi. fazla yaş farkı olmasına rağmen çocukların ilgisi hep böyle şeylerdeydi. bilemiyorum ama her çocuk böyle değil dünyamızda. gerçekten daha masum ve temiz düşünebilen çocuklarımız da var ki bunlar da erkenden kaybedebiliyor. :)
Erken KaybedenlerEmrah Serbes · İletişim Yayıncılık · 202111,4bin okunma