2026 6. kitabı
Okunma: 29 Ocak 2026 02:34
Kitaba çok önyargısız başladım. Hatta incelemelere de şöyle baktım çok olumlu. Dedim ki bu sefer gerçekten bu tür bir kitaba olumlu yaklaşarak başlayacağım. Ama okurken yine sinirlendim yine sinirlendim. Tutamadım kendimi. Oldum olası böyle aşırı ve hatta saçmalık düzeyine çıkan polyannacılıktan nefret ederim. Hatta ondan daha çok nefret ettiğim şeylerden birisi de günümüz sözde “kişisel gelişimcilerin” (ben onlara kişisel yozlaştırıcılar diyorum) “Sen bitanesin, teksin, çok kıymetlisin, derinlerinde bir hazine var, dünya mutlulukla dolu, her şey bir mucize, kötü sandığın şey bile gelişmen için bir iyilik…..” falan filan bu saçmalıklar uzayıp gidiyor ve bu söylemler bana tam bir tarikat dilini anımsattığı için neffffrret ediyorum. Ayrıca gerçeklikten de çok uzak. Kitapta da insanların -sanki çok bilir kişiymiş gibi- abuk subuk sözde felsefik sorular sorarak karşılığında aldıkları gizli üstenci cevaplar, sanki her şeyin hakikatini biliyormuş gibi yaklaşımlar falan bunlar gerçekten bana çok aptalca geliyor. Hani günümüzde aptal aptal etkinlikler yapılıyor ya işte yok kendinizi keşfetmek için yeniden doğuş ritüeli yok bilmem dağlara bağırma kampları hah işte tam olarak onların elemanlarının okuyacağı türde bir kitap. Kusura bakmayın bu kadar yükseldim ama bunlara uhrevi bir şekilde bel bağlayanlar çok afedersiniz ama en basit tabirle geri zekalıdan başka bir şey olamazlar. Dünyada neler oluyor arkadaşlar gözünüzü seveyim her şeye böyle sevgi pıtırcığı gibi yaklaşamayız. Oturup özümüzü düşünmekle, hakikate ulaşmaya çalışmakla geçecek bir dünyada yaşamıyoruz maalesef. Keşke eski Yunan döneminde olsak da böyle boş beleş felsefi düşüncelere kendimizi adayabilsek. Velhasıl her şeye zihinsel problemi varmış gibi ebele hebele diyerek sağa sola anlamsız gülücükler saçan akıl fukaralarına keyifli okumalar dilerim.
İnsan ve Hayat
Sen ÖzsünMooji · Ganj Yayınları · 201566 okunma