Puan vermedi·384 syf.····Okunma: 29 Ocak 2026 10:12 O’nun Gibi, Hz. Peygamber’i (sav) kronolojik bir biyografi olarak değil, insanın bugün yitirdiği ahlâkî ve ruhsal ölçüyü yeniden kuran bir merkez olarak ele alan bir kitap. Efendimizin şahsiyeti, kulluğu, aile içindeki hali ve insanlarla kurduğu bağ üzerinden ilerliyor. Böylece metin, kuru bir anlatıdan ziyade, hayata temas eden canlı bir örneğe dönüşüyor.
Kitap, okuru sürekli şu soruyla baş başa bırakıyor:
“Resûlullah bugün burada olsaydı, bu durumda nasıl davranırdı?”
Yazar bu soruyu kişisel yorumlarla değil, hadisler ve sahih örnekler üzerinden cevaplandırarak Peygamber ahlâkını bugünün dünyasına taşıyor. Bu sayede kitap, sadece O’nu anlatmıyor; O’na nasıl benzeyebileceğimizi de gösteriyor.
Bu yüzden kitap, zaman zaman açıp “Bu durumda Efendimiz ne yapardı?” diye bakmamız gereken bir başucu kitabına dönüşüyor.
Kitap 377 sayfa ve bence zamana yayarak okunması gereken bir eser. Hatta kendimizi sorgulamamız gereken bir eser. Akışı oldukça güzel. İçinde bilmediğim kelimelere rastlamak hoşuma gitti. Bazı hadiseler birkaç kez tekrar edilmiş; ancak başlıkla ilişkili olduğu için bu tekrarlar beni rahatsız etmedi.