Şahsiyeti, Kulluğu, Aile ve Sosyal Hayatı

3 Mart 2024
Ketebe Yayınları

2025 70. kitabı
Okunma: 19 Ekim 2025 23:44
Selamünaleyküm. Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemin şahsiyetini, kulluğunu, aile ve sosyal hayatını; O’nun hayatından örneklerle anlatıyor bize Muhammed Hoca. Aslında bir nevi ahlak kitabı. Muhammed Hoca’nın üslubunu bilen bilir; inanılmaz akıcıdır. Çoğu zaman elimden bırakmak zorunda kaldığım için ara verdim, yoksa bir solukta okunacak kadar sürükleyici. Ben çok severek okudum, gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
2025 8. kitabı
Okunma: 17 Mayıs 2025 12:43
“Ümmetimin içinde ümmetime karşı en merhametli olan Ebubekir’dir Allah’ın dininde en şiddetli olan Ömer dir hayada en sadık olan Osman dır Allah’ın kitabını en iyi okuyup anlayan übeyy b. kab dır Miras hukukunu en iyi bilen Zeyd b. Sabit tir helal ve haramı en iyi bilen Muaz b. Cebel dir Dikkat edin her ümmetin emini vardır , bu ümmetin emini de Ebu Ubeyde b. Cerrahtır “ Efendimizin hayatını günlük yaşamından aile akraba ticaret vefa vb bir çok konuyla ele almış kitabı gerçekten beğendim okumanızı tavsiye ederim yazan Hocamızında kalemine sağlık …
Alıntı
2026 5. kitabı
Okunma: 29 Ocak 2026 10:12
O’nun Gibi, Hz. Peygamber’i (sav) kronolojik bir biyografi olarak değil, insanın bugün yitirdiği ahlâkî ve ruhsal ölçüyü yeniden kuran bir merkez olarak ele alan bir kitap. Efendimizin şahsiyeti, kulluğu, aile içindeki hali ve insanlarla kurduğu bağ üzerinden ilerliyor. Böylece metin, kuru bir anlatıdan ziyade, hayata temas eden canlı bir örneğe dönüşüyor. Kitap, okuru sürekli şu soruyla baş başa bırakıyor: “Resûlullah bugün burada olsaydı, bu durumda nasıl davranırdı?” Yazar bu soruyu kişisel yorumlarla değil, hadisler ve sahih örnekler üzerinden cevaplandırarak Peygamber ahlâkını bugünün dünyasına taşıyor. Bu sayede kitap, sadece O’nu anlatmıyor; O’na nasıl benzeyebileceğimizi de gösteriyor. Bu yüzden kitap, zaman zaman açıp “Bu durumda Efendimiz ne yapardı?” diye bakmamız gereken bir başucu kitabına dönüşüyor. Kitap 377 sayfa ve bence zamana yayarak okunması gereken bir eser. Hatta kendimizi sorgulamamız gereken bir eser. Akışı oldukça güzel. İçinde bilmediğim kelimelere rastlamak hoşuma gitti. Bazı hadiseler birkaç kez tekrar edilmiş; ancak başlıkla ilişkili olduğu için bu tekrarlar beni rahatsız etmedi.
2025 17. kitabı
Okunma: 21 Aralık 2025 20:00
Uzun süredir kronolojik anlatım dışında Efendimizin psikososyal kimliği üzerinden siyer anlatımı yapan bir kitap arıyordum, başlangıç için güzel bir kitap. Yazarın yazma kaygısını bazı yerlerde hissettim ve biraz rahatsız etti. Birkaç başlıkta örnekleri yetersiz buldum keşke şu hadiseyi de ekleseydi dediğim yerler oldu. Yabancı kelime fazlalığına rağmen yazarın akıcı ve güzel bir üslubu var. Hadisler sahih kaynaklardan seçilmiş ve kaynaklar sayfanın alt kısmında belirtilmiş bu benim için önemliydi. Ben sevdim. Niyet çok güzel: O'nun Gibi olmak. Ama nasıl? Nasılı çok güzel anlatmış yazar Allah razı olsun. Ve kitabın son cümlesi ile bitireyim: Onların davasının, duasının sonu şudur: "Hamd alemlerin Rabbi Allah'a mahsustur." (Yunus-10)
O’(sav) Gibi..
2026 27. kitabı
Okunma: 26 Nisan 2026 21:35
Bir çok siyer kitabı okusam da içerik olarak diğerlerinden daha farklı kaleme alınan, Efendimizin hayatına, şahsiyetine, tutum ve davranışlarına ağırlıklı olarak yer verilen, siyer doygunluğunu hissettiğim bir kitaptı. Genelde kitapları hemen okur bitirim ama bu kitabı biraz zamana yayarak, sindirerek okumayı tercih ettim. Muhammed Emin Yıldırım hocadan sonra siyer ilmine bu kadar hakim olan ve birikimini ustalıkla, belagat vurgularıyla, geniş bilgi yelpazesiyle sunan Muhammed Yazıcı’dan Allah razı olsun.. Siyer başlı başına muhteşem bir hayatken bunun yansıması her kitapta ayrı bir tat.. Siyerden şemaile, siyerden yaşama, siyerden ahlaka, siyerden güncele, siyerden hâle, siyerden kalbe, siyerden siyere bir yolculuk..
Alıntı
2026 4. kitabı
Çok merak ederek başladığım bir kitap "O'nun Gibi". Allah Resulü'nün şahsiyeti, kulluğu, aile ve sosyal hayatı anlaşılır bir dille ve akıcı bir üslupla anlatılmış. Ancak zaten siyer okumaları yapan birisi iseniz kitapta çok da yeni şeyler öğrenmiyorsunuz. Ama klasik siyer kitaplarından farklı olarak kronoloji temelli bir anlatım yok kitapta. Kitabın ana noktası Allah Resulünü bir insan olarak tanıtmak ve O'nun hayatının, karakterinin ve eylemlerinin örnekliğini göstermek. Bu şekilde de günümüz dünyasının saplanıp kaldığı problemlere asıl çözümün ne olduğunu göstermek. (Kitapta daha önce okuduğum siyer kitaplarında görmediğim ve yorum olarak fazla olabileceğini düşündüğüm yerlere ünlem! koyduğumu da söylemeliyim. Bu yerleri anlamamış da olabilirim eksik biliyor da olabilirim tabi.)
O’nun GibiMuhammed Yazıcı · Ketebe Yayınları · 2024187 okunma
Çok güzel ve anlaşılır bir eser
2024 2. kitabı
Okunma: 16 Ekim 2024 19:36
Günlük yaşamımızda Efendimiz'i örnek almaya çalışırken bize yol gösteren mükemmel bir üslup ile yazılmış bir eser. Muhammed yazıcı'nın üslubu zaten çok akıcı, insanı yormuyor ve kolayca anlaşılıyor. Muhammed Yazıcı
·384 syf.·
2024 96. kitabı
Resulullah Aleyhisselâma dair böyle nezih bir kitabı tam da Resulullah aleyhisselâmın ayı olan rebiülevvel ayında okumayı nasip eden Rabbime hamd ederim. “And olsun ki içlerinden, kendilerine Allah'ın ayetlerini okuyan, onları arındıran, onlara kitap ve hikmeti öğreten bir peygamber göndermekle Allah, müminlere büyük bir lütufta bulunmuştur.” Muhammed hocamızın der ki; “Insan olmanın en ideal yazılı formu Kur'an'dır. Kur'an'ın en ideal yaşam formu O'dur. Eğer Kur'an bir insan olsaydı O olurdu. Veya O yazılı bir metin olsaydı Kur'an olurdu. Kur'an onda hayat buldu. Yukarıdaki ayetin zımnında bir sır daha var: Ben sizden istediklerimi bir kitapla göndermekle yetinmedim. Kitabı size talim eden bir muallim de gönderdim.” Allahu Teala Resulullah aleyhisselâmın gözleri bizimle aydın oluncaya dek bizleri lütfu ile terbiye eylesin, amin.
2024 6. kitabı
İslam bize bir hayat düzeni sunuyor. Fıtrata uygun yaşayışla varolmamız talep ediliyor bizden. Peki bunu nasıl yapacağız sorusunun cevabı ise aslında basit : O'nun gibi olmaya çalışarak. Allah Resulü şahsiyeti, kulluğu ve sosyal hayatıyla bize olması gerekeni gösteriyor. Kitapta da bu vasıfları; hilmi,merhameti, takvası, babalığı, iletişim ahlakı, arkadaşlığı, komşuluğu... şeklinde alt başlıklarla detaylandırılarak, rivayetler ışığında, bakış açısı sunularak aktarılıyor. Peygamberi (sav) bir çok farklı yönüyle okuyabileceğimiz akıcı bir kitap.
O’nun Gibi
2025 4. kitabı
Peygamberimizin şahsiyeti, kulluğu ve sosyal hayatı hakkında çok akıcı bir üslupla kaleme alınmış önemli bir siyer kitabı O’nun Gibi. Dünya ve ahiret dengesini nasıl kuracağımıza yönelik Efendimizin hayatından çok manidar örnekler sunuyor. Etkilenmemek mümkün değil. Bireysel ve toplumsal bütün çıkmazları ancak O’nun rehberliğinde aşabileceğimizi hatırlatması bakımından da oldukça tesirli. O’nun Gibi

Muhammed YazıcıYazar · 1 kitap
1985 yılında İstanbul Şirinevler’de dünyaya geldi. İlköğretimini Şirinevler İlköğretim Okulu’nda tamamladı. Sonrasında babasının isteği üzerine hafızlık tedrisi için medreseye girdi. Hafızlık eğitiminin akabinde yine aynı medresede klasik İslami ilimler tahsili gördü. Mezun olduktan sonra müderrislik yaptı. Daru’l Hikme Eğitim ve Araştırma Derneği’nde çeşitli görevlerde bulundu. Hafızlık eğitimini tamamlamış öğrencilerin pratik ve klasik Arapça öğrenimi bunun yanı sıra İslami ilimler eğitimi alabilmeleri için 2009 yılında Daru’l İlim İslami İlimler Merkezini kurdu. Kendisi de hem idareci hem de müderris vasfıyla eğitim vermeye başladı. Halen Tefsir, Tefsir Usulü, Hadis, Siyer ve İslam Tarihi dersleri vermektedir. 2010 Yılında örgün eğitim alan öğrencilere okul sonrası İslami İlimler dersleri vermek, modern çağın insanlar üzerindeki olumsuz etkilerini bir nebze olsun azaltabilmek için İlimevleri’ni kurdu. 2010 yılında Daru’l İlim hoca ve talebelerinin yazılarının yayınlanması, medresede gerçekleştirilen faaliyetlerin halka duyurulması amacıyla İlim Dergisi’ni çıkarttı. Yayın hayatına devam eden dergide “Beş Soru Beş Cevap” adlı köşesinde yazmaya devam etmektedir. 2018 Yılında İlmiye Vakfı’nı kurarak Darulilim, İlimevleri ve İlim Dergisi’ni tek çatı altında topladı.