40 Öncü 1

Profil Kitap

Onlar Öncüler !
2025 37. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2025 10:09
Bekir Develi’nin 40 Öncü -1- adlı kitabı, İslam tarihinin öncü isimlerini sade ve etkileyici bir dille anlatarak, Hz. Ebû Bekir’den Hz. Hatice’ye kadar birçok sahabeyi bugünün insanına rehber olacak yönleriyle tanıtır. Kitap, sadece geçmişi anlatmakla kalmaz; modern hayatın değerlerini sorgulatır, “doğru bir dost” ve “doğru bir eş” kavramlarını örnek şahsiyetler üzerinden yeniden düşünmemizi sağlar. Samimi, sorgulayıcı ve farkındalık dolu bu eser, iman, sadakat ve adanmışlık üzerine kısa ama sarsıcı bir hatırlatma sunar. Kitabın devamını merakla bekliyorum, tavsiye ederim.
Din İslam
·176 syf.·
2025 26. kitabı
SAHABEYİ AN(LA)MAK Sahabe efendilerimizi tanımak, anmak, anlamak neden önemli...? "Siyer-i Nebi bizim ortak hafızamızdır. Ümmet-i Muhammed olma şuuru, Ümmet-i Muhammed'in geleceğe yürüyüşü sağlam bir siyer bilgisi ile mümkündür. Çünkü sahabe topluluğu Peygamber Efendimiz'in ders halkasından doğmuş bir topluluktur." diyor Muhammed Yazıcı hocamız. Peygamber Efendimiz'in terbiyesinden geçmiş sahabe efendilerimizi tanımaya başlamak ilk adım olmalıdır ki yol bize görünsün. İnsan sevdiğini anar, andığını sever. Sahabe efendilerimizi anarsak, anlamaya çalışırsak, onları sürekli olarak hayatımızın içerisine dahil eder, insanlarla olan ilişkilerimizde kendimize onları rehber kılarsak sahabe efendilerimizi hem anmış hem de anlamış oluruz. Peki Sahabe efendilerimizi anlamaya nereden başlamak gerekir? Onların başladığı yerden. Sıfır noktasından. Hatta sıfırın da altında ki noktadan başlamak gerekir. Öyle bir topluluktur ki sahabe topluluğu; canlarını, mallarını hatta yokluklarını dahi İslam davasının yükselmesi uğruna harcamaktan bir an bile geri durmamışlardır. Var olanı vermekte zordur, o da imtihandır ama onlara bu durum hiç zor gelmemiştir. Peki yok olanı nasıl verdiler... Yokluk nasıl verilir... Bu kitapta geçmese de Hz.Ulbe Bin Zeyd yokluğunu dahi vermiştir. Babaları ile imtihan olmuşlar, anneleri ile imtihan olmuşlar, evlatları ile imtihan olmuşlar, canları ile imtihan olmuşlar, malları ile imtihan olmuşlar, yine de davalarından dönmemişler. Mesela Hz.Hatice annemizin oğlu İslam'ın ilk şehididir. Hz.Abdurrahman Bin Avf İslam davası için servetini defalarca sıfıra indirmekten çekinmemiştir. Hz.Talha Bin Ubeydullah annesi tarafından eziyete uğramıştır. Ve daha niceleri. Safer ayında oluşturduğumuz okuma grubumuzla bu kitabı ve podcast serisini
Puan vermedi·176 syf.·
2025 7. kitabı
"40 Öncü” kitabını kıymetli hocamın okuma grubuna katılarak okumaya başladım. Yani bu kitabı özellikle bu grup için, hususi olarak aldım. Tek cilt olduğunu görünce açıkçası biraz üzüldüm. Keşke ikinci, üçüncü, dördüncü ciltleri de olsa da ilk Müslümanları ara vermeden okuyabilseydik… Kitap, Bekir Develi ve Muhammed Yazıcı’nın YouTube programlarından uyarlanmış. Sohbet tadında ilerliyor, hiç sıkmıyor. Eski siyer bilgilerimizi tazeliyor, bilmediklerimizi de öğretiyor. Kendi adıma biraz tozlanmış olduğumu fark ettim. Siyer kitaplarımı tekrar okumak, eski talebelik zamanındaki siyer dosyalarımı açıp hatırlamak istedim. Gayet güzel bir kitaptı. Çok can alıcı cümleler vardı; altlarını çizip notlar aldım. Her bir sahabenin hayatı ibret dolu… Çektikleri çileler insanın yüreğine dokunuyor. Kitabın sonunda Hz. Hamza Efendimiz anlatılıyor. Onun şehadetiyle kitap biraz hüzünlü bitti benim için. Okuma grubuna küçük bebeğimle katıldım, en başta yapabilir miyim diye çok tedirgindim. Ama sadece iki dersi kaçırdım, onları da telafi ettim. Şükür ki güzel bir şekilde tamamladık. Bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkür ederim.
2025 1. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2025 07:48
Efendimiz (s.a.v) en büyük mucizesi Ashab-ı Kiramdı. Bu yüzden her Müslümanın onlarin dokunaklı hayatını iyi bilmesi gerekir. 7 den 70 e herkesin okuyup rahatlıkla anlayabileceği bir çalışma olmuş, emeği geçenlerden Allah razı olsun.
40 öncü
2025 17. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2025 00:24
Çok severek izlediğim"40 öncü "programındaki sohbetlerden alınarak yapılmış olan,serinin ilk kitabını merakla bekliyordum ve hiç sıkılmadan okudum. Sahabelerin hayatı, ilk müslüman Hz. Hatice annemiz den başlayarak, İslam'a ,müslümanlığa olan katkıları ve mücadeleleri kısaca anlatılmış.Allah hepsinden razı olsun. Oldum olası Hz. Hatice annemize çok büyük bir hayranlığım vardır.(Rabbim yakinen görmemide nasip eder inşallah) Tüm hayat hikayesinin olduğu bir kitabı da en yakın zamanda alıp okumayı ve tüm sahabelerin hayatları dahil olmak üzere kütüphanem de bulundurmayı çok istiyorum. Kitap da gencecik yaşlarında hayatlarını islam için feda eden sahabeleri anlatırken, şimdi ki gençlere de göndermeler yapılmış inceden inceye, keşke örnek alsalar, okusalar, merak etseler. Keşke..
Din
2026 1. kitabı
Kitap tanıtımlarında da geçtiği gibi bu eser, 40 Öncü serisinin ilk halkası olarak sunulmuş. Bu ilk ciltte 11 sahabenin hayatı ele alınıyor. Yani tek başına bütün sahabeleri kapsayan bir kaynak değil, daha geniş bir serinin başlangıcı niteliğinde. Kitap sahabe hayatlarını anlatıyor ama daha önce bu alanda okuma yapmış biri için içerik büyük ölçüde bilinen bilgilerin tekrarı gibi kalıyor. Yeni, farklı ya da derinleştirici tarihsel detaylar pek yok. Hatta bazı bölümlerde sahabe anlatımından çıkılıp günümüz hayatına örnekler verilmiş, bu da konuyu biraz dağıtmış ve odak zayıflamış hissi oluşturmuş. Ama şunu da inkâr edemem: Bazen bildiğimiz şeyleri başka bir üslupla yeniden okumak insana iyi geliyor. Yeni bilgi öğrenmekten çok, unuttuklarımızı hatırlatıyor. Bu yönüyle kitap, derin bir kaynak olmaktan ziyade daha çok bir hatırlatma ve niyet tazeleme kitabı gibi. Özellikle sahabe hayatlarını ilk defa okuyacak olanlar için dili sade, akışı rahat ve yormayan bir başlangıç kitabı olabilir. Daha önce okumuş olanlar içinse yeni bilgilerden çok, bildiklerini yeniden hatırlatan, kalbi yoklayan bir okuma sunuyor.
40 Öncü 1
2025 38. kitabı
Muhammed Yazıcı Bekir Develi 40 Öncü 1 Muhammed Yazıcı ve Bekir Develi'nin sohbetlerinden oluşan 40 öncü 1 kitabını okudum ve çok beğendim. Bu kitapta 12 bölüm vardır. 11 tane sahabeyi anlatıyorlar. Sohbet havasında olduğu için çok etkileyici bir kitap. Mutlaka okumalısınız. Herkese tavsiye ediyorum.
Puan vermedi·176 syf.·
2026 17. kitabı
İslam davasının en zorlu günlerinde sadece imanlarıyla yol yürüyen o öncü şahsiyetlerin hikayelerini Bekir Develi ve Muhammed Yazıcı'nın videolarından büyük bir keyifle izlemiştim. Bu kıymetli anlatımın kütüphanemde de bulunmasını istediğim için serinin ilk kitabını edindim ve gerçekten çok beğendim. 40 Öncü serisinin bu ilk halkasında Peygamber Efendimizin (sav) en yakınında duran 12 sahabemizin hayatı ele alınıyor. Asr-ı Saadet'in o samimi atmosferini günümüze taşıyan, dili oldukça sade ve herkesin kolayca okuyabileceği bir eser olmuş. Sahabelerimizin fedakarlıklarını ve adanmışlıklarını hissederek okumak isteyen herkese bu güzel kitabı gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

Bekir DeveliYazar · 6 kitap
4 Haziran 1975 yılında Almanya'nın Bielefeld şehrinde dünyaya geldi.. Ev hanımı bir anne ve terzi bir babanın oğludur. Ortaokul ve Lise öğrenimini Adana' da tamamladı. Üniversite eğitimini Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Almanca Öğretmenliği bölümünü okuyarak tamamladı. Samsun hayatı ona bir diploma, bir eş ve hayata dair çokça tecrübe verdi. Eğitimini aldığı alan haricinde neredeyse her işi yaptı. Radyo spikerliği, ütücülük, kuyumculuk, tiyatro oyunculuğu, ticaret, eskimo satıcılığı. Merhum Yrd. Doç. Dr Mete Tuncel'den oyunculuk ve sahne eğitimi aldı. Çeşitli kanallarda 600 bölüme yakın gezi, belgesel, yarışma programları sunuculuğu yaptı. 5 yıl TRT1 Ramazan Sevinci programlarının takdimini üstlendi. 2018'in Kasım ayında ilk kitabı "Allah Cümle'mizi Korusun"u kaleme aldı. 2020'nin Şubat ayında ise Hayati İnanç'la birlikte "Fabrika Ayarı" isimli kitaba imza attı. Bekir DEVELİ evli ve 2 çocuk babasıdır...