2026 5. kitabı
Bu kitabı okurken şunu fark ettim: Bazı kitaplar sana “ne yapman gerektiğini” anlatır, bazıları ise seni ayağa kaldırır. At Şu Adımı kesinlikle ikinci gruptan. Bu kitap motive edici cümleler sıralamakla kalmıyor; insanın bahanelerine, korkularına, ertelemelerine doğrudan dokunuyor. “Bir gün” dediğimiz ama asla gelmeyen o günün aslında bugün olduğunu yüzümüze sakin ama sarsıcı bir şekilde söylüyor. Emek, bilgi, planlama, etik, tutku… Hepsi tek tek anlatılıyor ama en önemlisi şu: Harekete geçmeden hiçbir şey değişmiyor. Okurken bazı sayfalarda durup düşündüm: “Ben kaç kere başlayacaktım ama vazgeçtim?” “Kaç hayali ‘sonra yaparım’ diyerek erteledim?” Bu kitap insana şunu hissettiriyor: Mükemmel olmana gerek yok. Hazır hissetmene de gerek yok. Sadece bir adım atman gerekiyor. Ve bazen o tek adım, bütün hayatının yönünü değiştiriyor. Kendine güvenini kaybettiysen, yorgunsan, umudun azaldıysa ya da “nereden başlayacağımı bilmiyorum” diyorsan… Bu kitap tam da o anda elinden tutuyor. Benim için bu kitap bir motivasyon kitabından çok, iç konuşma gibiydi. Yargılamadan, bağırmadan ama çok net bir şekilde: “Artık bekleme. At şu adımı.”
At Şu AdımıAhmet Şerif İzgören · Elma Yayınevi · 20241,710 okunma